1 fej vöröshagyma 5 evőkanál étolaj 300 g máj csirke 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 1 db petrezselyemgyökér fehérrépa (nagyobb) 100 g zöldborsó 1 bögre rizs 2 bögre víz 200 g sajt trappista (reszelt) só bors fekete (tört) majoránna
1 A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom.
2 Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vizet adok hozzá.
3 A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadom a kockára vágott májat és tovább párolom, amíg a máj meg nem puhul. A kész ragut félreteszem.
4 Az 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet kimérek, teszek bele egy csipet sót, 1 evőkanál olajat és felforralom. A forrásban levő vízhez hozzáadom a rizst. Fedő alatt, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre párolom.
5 Ha elkészült a rizs, összekeverem a raguval, majd hozzáadom a reszelt sajt 1/3 át. Végül a maradék reszelt sajttal tálalom, és friss zöldfűszerekkel diszítem. Forrás webcím: http://aprosef.hu/csirkemajas_rizs_recept
.
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűA megtisztított vöröshagymákat kb. 1 cm széles karikákra vágjuk, majd a karikákat rétegekre szedjük. Meghintjük bőven sóval és félre tesszük. Három tálkát készítünk elő. Az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű