Delikát ételízesítő 2 teáskanál
zsír 1 evőkanál
káposzta 1 darab
fodros kockatészta 40 dekagramm
4 fő
1. lépés
A káposztából vágjuk ki a torzsát és reszeljük le.
2. lépés
Forrósítsunk föl egy bő evőkanál kacsa-, vagy disznózsírt és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát. Ízesítsük Delikáttal.
3. lépés
Kis közepes lángon fonnyasszuk tovább, míg halványbarnás színt nem kap a káposzta.
4. lépés
Közben bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát.
5. lépés
Ha kész, azonnal keverjük a káposztához. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ha szükséges, ízesítsük még egy kis Delikáttal.
1. A hosszúmetéltet sózott forrásban lévő vízben kifőzzük, és leszűrjük. 2. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a darált so...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük, kis mélyedést alakítunk ki a közepén, ide öntjük az olajat, s a liszttel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót, majd apránként adagoljuk a liszthe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk. A hagymát, a chilit megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű