•1 kg liszt
Kb 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek só
pici cukor
5 dkg élesztő
Krém:
•20 dkg vaj (vagy margarin)
•1 tk. só
•1 tojás
•20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Tetejére 1 tojás.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. Tojással lekenem, kevés sajtot szórok a tetejére, és180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
A fűszerekkel összekevert liszten felfuttatjuk az élesztőt. 2. Hozzáadjuk a többit: margarint, burgonyát, 1 db tojást (a tojást el lehet hagyni) 3. Jól összegyúrjuk. Ha kell,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, kis gombócokat formálunk belőle és már süthetjük is. :)
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Az élesztőt a langyos, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű