menu

Családireceptkönyv.hu

Hajtovány


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


•1 kg liszt
Kb 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek só
pici cukor
5 dkg élesztő

Krém:
•20 dkg vaj (vagy margarin)
•1 tk. só
•1 tojás
•20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Tetejére 1 tojás.

Elkészítés:


Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.

Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. Tojással lekenem, kevés sajtot szórok a tetejére, és180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

Hajtovány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Mandulás pogácsa
Mandulás pogácsa

A lisztet elkeverjük a sóval és mandulával. A margarint elmorzsoljuk, a liszttel hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem. 3....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Leveles túrós pogácsa
Leveles túrós pogácsa

Összedolgozzuk a hozzávalókat, nylontasakban 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha kivesszük, kicsit átgyúrjuk, kettévágjuk (nem fér el nyújtáskor a deszkán egyben) Vékonyra kinyújtjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
sajtkrémes és spenótos fánkocskák
sajtkrémes és spenótos fánkocskák

Fánk A vizet a vajjal és a sóval felforraltam, majd hozzáadtam a lisztet és kevergetve addig pirítottam, amíg az edény alján fehér réteg képződött. Ezután a masszát langyosra hűtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk