•1 kg liszt
Kb 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek só
pici cukor
5 dkg élesztő
Krém:
•20 dkg vaj (vagy margarin)
•1 tk. só
•1 tojás
•20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Tetejére 1 tojás.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. Tojással lekenem, kevés sajtot szórok a tetejére, és180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
A lisztet elkeverjük a sóval és mandulával. A margarint elmorzsoljuk, a liszttel hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem. 3....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat, nylontasakban 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha kivesszük, kicsit átgyúrjuk, kettévágjuk (nem fér el nyújtáskor a deszkán egyben) Vékonyra kinyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFánk A vizet a vajjal és a sóval felforraltam, majd hozzáadtam a lisztet és kevergetve addig pirítottam, amíg az edény alján fehér réteg képződött. Ezután a masszát langyosra hűtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes