Családireceptkönyv.hu

Hajtovány


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


•1 kg liszt
Kb 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek só
pici cukor
5 dkg élesztő

Krém:
•20 dkg vaj (vagy margarin)
•1 tk. só
•1 tojás
•20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Tetejére 1 tojás.

Elkészítés:


Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.

Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. Tojással lekenem, kevés sajtot szórok a tetejére, és180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

Hajtovány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pogácsa tönkölyös (kelesztés nélkül)
Pogácsa tönkölyös (kelesztés nélkül)

Szitáljuk egy tálba a lisztet. Alakítsunk ki egy mélyedést a közepén és morzsoljuk bele az élesztőt. A kimért vízben oldjunk fel egy csipet fruktózt vagy hagyományos cukrot és önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Elkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
SAJTOS HÁROMSZÖGEK
SAJTOS HÁROMSZÖGEK

Az élesztőt tejben felfuttatom, a hozzávalókat összedolgozom és 4 egyforma cipót formálok. Keleszteni nem kell. Nagy tepsi méretűre nyújtom a cipókat, majd az elkészített töltelékk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk