•1 kg liszt
Kb 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek só
pici cukor
5 dkg élesztő
Krém:
•20 dkg vaj (vagy margarin)
•1 tk. só
•1 tojás
•20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Tetejére 1 tojás.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. Tojással lekenem, kevés sajtot szórok a tetejére, és180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
A hozzávalókat a tojás és 5 dkg sajt kivételével jól összedolgozzuk. Nagyon kevés ideig, -kb. 1/4 óráig- kell csak pihentetni, nem is igazán keleszteni. Pihentetés után lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. 2. A többi hozzávalóval együtt géppel vagy kézzel kidagasztjuk a tésztát. 3. Meleg helyre tesszük té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFinom, puha omlós pékáru. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyurjuk, es kinyujtjuk. Hosszúkó csikokravagjuk és a csíkok közepén egy kis vágást ejtunk amin egyik oldalt átbujtatjuk. Végül olajban kisütjük .. porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű