50 dkg kukoricaliszt
1 liter forró víz
25 dkg juhtúró
2-3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 evőkanál zsír
Elkészítés: Egy rendes fazékba felteszek vizet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, beleszórom a kukoricalisztet, takarékra veszem, így főzöm 20-25 percig. A tűzről lehúzva kevergetem, amíg összeáll. Ismét visszateszem a tűzre, nagy lángon egyet rottyantom, míg a vizet teljesen magába szívja, majd kiborítom a gyúródeszkára, hengert formálok belőle. A hagymákat vékonyra felkarikázom.
Egy tűzálló tál alját kikenem a zsírral, megszórom juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágok a puliszkából, és rétegezni kezdem: puliszka, juhtúró, hagyma, és ismét puliszka, juhtúró, hagyma, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolok a tejföllel. A tálat lezárom alufóliával, 15 percre berakom a 150 fokosra előmelegített sütőbe, az idő leteltével leveszem a fóliát, még 3 percig sütöm. Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként is tálalhatom, de szaftos sültek körete is lehet.
Megjegyzés: Aki sósan szereti az ételeket, sózhatja is, én nem szoktam, hisz a juhtúró eléggé sós ízhatást ad.
A hagymák tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk. A kikapart részt felaprítjuk és a darált hússal együtt megpirítjuk. Ezt ízesítjük fűszerekkel, majd beletesszük a beáztatott, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűApritó vagy robotgép liszt, só és hidegen kockás vaj. addig dolgozzuk fel, amíg morzsák képződnek. Adjunk hozzá hideg vizet, addig dolgozzuk fel, amíg tészta képződik. Ne keverje t...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű