menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós puliszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg kukoricaliszt
1 liter forró víz
25 dkg juhtúró
2-3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 evőkanál zsír

Elkészítés:


Elkészítés: Egy rendes fazékba felteszek vizet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, beleszórom a kukoricalisztet, takarékra veszem, így főzöm 20-25 percig. A tűzről lehúzva kevergetem, amíg összeáll. Ismét visszateszem a tűzre, nagy lángon egyet rottyantom, míg a vizet teljesen magába szívja, majd kiborítom a gyúródeszkára, hengert formálok belőle. A hagymákat vékonyra felkarikázom.

Egy tűzálló tál alját kikenem a zsírral, megszórom juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágok a puliszkából, és rétegezni kezdem: puliszka, juhtúró, hagyma, és ismét puliszka, juhtúró, hagyma, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolok a tejföllel. A tálat lezárom alufóliával, 15 percre berakom a 150 fokosra előmelegített sütőbe, az idő leteltével leveszem a fóliát, még 3 percig sütöm. Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként is tálalhatom, de szaftos sültek körete is lehet.

Megjegyzés: Aki sósan szereti az ételeket, sózhatja is, én nem szoktam, hisz a juhtúró eléggé sós ízhatást ad.

Juhtúrós puliszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Csőben sült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Csőben sült kolbászos penne
Csőben sült kolbászos penne

A penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd egy kissé kiolajozott hőálló tálba tesszük, ha lecsöpögött. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és pici olajon megdinszteljük, a fel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csőben sült spárga
Csőben sült spárga

A spárgát megszabadítjuk a fás végeitől, egycentis darabokra vágjuk, és sós, lobogó vízben félig megfőzzük. Hagyjuk lecsepegni és kissé kihűlni. Egy tálba ütjük a tojásokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolis csirkemell Light változat
Brokkolis csirkemell Light változat

Főzzük meg a brokkolit, delikátos vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a olajon, hirtelen süssük pirosra. Egy jénai tálba besa...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Sült csirkemell (paradicsom/barack)
Sült csirkemell (paradicsom/barack)

A húst felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, sózzuk. Egyikre karikázott paradicsomot, másikra őszibarack szeleteket teszünk. Majd mehetnek rá a sajtgolyók. Elő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk