Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós puliszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg kukoricaliszt
1 liter forró víz
25 dkg juhtúró
2-3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 evőkanál zsír

Elkészítés:


Elkészítés: Egy rendes fazékba felteszek vizet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, beleszórom a kukoricalisztet, takarékra veszem, így főzöm 20-25 percig. A tűzről lehúzva kevergetem, amíg összeáll. Ismét visszateszem a tűzre, nagy lángon egyet rottyantom, míg a vizet teljesen magába szívja, majd kiborítom a gyúródeszkára, hengert formálok belőle. A hagymákat vékonyra felkarikázom.

Egy tűzálló tál alját kikenem a zsírral, megszórom juhtúróval. Cérnával centis szeleteket vágok a puliszkából, és rétegezni kezdem: puliszka, juhtúró, hagyma, és ismét puliszka, juhtúró, hagyma, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók, a tetejére juhtúró kerüljön, amit meglocsolok a tejföllel. A tálat lezárom alufóliával, 15 percre berakom a 150 fokosra előmelegített sütőbe, az idő leteltével leveszem a fóliát, még 3 percig sütöm. Melegen, tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal meghintve önálló ételként is tálalhatom, de szaftos sültek körete is lehet.

Megjegyzés: Aki sósan szereti az ételeket, sózhatja is, én nem szoktam, hisz a juhtúró eléggé sós ízhatást ad.

Juhtúrós puliszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Csőben sült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Túrós csusza sütőben sütve
Túrós csusza sütőben sütve

A túrót és a tejföl 2/3-át kikeverjük egymással. A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a zsírjukat kiolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, és félreteszünk belőlük egy keveset a cs...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Csőben sült kolbászos penne
Csőben sült kolbászos penne

A penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd egy kissé kiolajozott hőálló tálba tesszük, ha lecsöpögött. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és pici olajon megdinszteljük, a fel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát át préseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Enikő
CSŐBEN SÜLT SAJTOS CSIRKE
CSŐBEN SÜLT SAJTOS CSIRKE

A csirkét bedörzsöljük sóval és borssal, majd kevés olajjal meglocsolva 150 fokos sütőben 40 percig sütjük. Olajból és lisztből rántást készítünk, majd felengedjük az alaplével...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk