Családireceptkönyv.hu

Krumplispogácsa (zsírbansült)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg héjjában főtt burgonya
1 evőkanál zsír
25dkg liszt

olaj a sütéshez

Elkészítés:


A burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük

A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és olajba vagy zsíba kisütjük. Papírszalvétára liszedjük, hogy a fölös zsiradékot leszívja. Gulyás, vagy bableves mellé nagyon finom!

Krumplispogácsa (zsírbansült)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd (Andi receptje)
Sajtos rúd (Andi receptje)

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kedvencünk ( sós  stangli)
Kedvencünk ( sós stangli)

Lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, tejfölt melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt,felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe elkeverjük benne a tojások sárgáját fél órát pihentetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A tejet és a cukrot meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, megvárom míg habosra felfut. Addig egy nagy tálba kimérem a lisztet, a többi hozzávalót is belerakom. Sót, zsiradéko...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk