1kg héjjában főtt burgonya
1 evőkanál zsír
25dkg liszt
só
olaj a sütéshez
A burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük
A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és olajba vagy zsíba kisütjük. Papírszalvétára liszedjük, hogy a fölös zsiradékot leszívja. Gulyás, vagy bableves mellé nagyon finom!
Összeállítom a tésztát és két órát pihentetem, letakarva. Ujjnyira vagy vékonyabbra nyútom és apró pogácsákat szaggatok belőle. Megkenem tojással és forró sütőben 10-15 perc al...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozok 50 gr zablisztet, 20 gr burgonyapehelyt, 55 gr reszelt parmezánt, sót, és 5 evőkanál forró vizet, 10 részre osztom, és kisütöm a kekszeket, ennyi.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt. Közben minden hozzávalót összemorzsolunk a liszttel. Az élesztő hozzáadása után,összegyúrjuk és a tésztát simára dolgozzuk.Duplájára kelesztjük,majd kisod...
Elkészítési idő: kb 3 óra Nehézség: NehézA liszteket elkevertem a sóval és a fűszerekkel, majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű