1kg héjjában főtt burgonya
1 evőkanál zsír
25dkg liszt
só
olaj a sütéshez
A burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük
A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és olajba vagy zsíba kisütjük. Papírszalvétára liszedjük, hogy a fölös zsiradékot leszívja. Gulyás, vagy bableves mellé nagyon finom!
A tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, a tésztát megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű