menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplispogácsa (zsírbansült)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg héjjában főtt burgonya
1 evőkanál zsír
25dkg liszt

olaj a sütéshez

Elkészítés:


A burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük

A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és olajba vagy zsíba kisütjük. Papírszalvétára liszedjük, hogy a fölös zsiradékot leszívja. Gulyás, vagy bableves mellé nagyon finom!

Krumplispogácsa (zsírbansült)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: József
Krumplis prósza
Avatar József Kedvelnék
Krumplis prósza

A lisztből, tojásból, tejből, szódából palacsinta tésztát keverünk. Megsózzuk. Simára keverjük. Még pihen a tészta a krumplit belereszeljük a kiolajozott tepsibe. Leöntjük a pala...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A száraz összetevőket kimérem egy műanyag tálba . Ezt követően a kenyérsütőgépbe adagolom először a folyékony összetevőket majd a szilárd összetevőket. A 8-as dagasztó programot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Sajtos rúd /Mama/
Sajtos rúd /Mama/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, a vajat, sajtot, túrót elmorzsoljuk benne. Mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk