1kg héjjában főtt burgonya
1 evőkanál zsír
25dkg liszt
só
olaj a sütéshez
A burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük
A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és olajba vagy zsíba kisütjük. Papírszalvétára liszedjük, hogy a fölös zsiradékot leszívja. Gulyás, vagy bableves mellé nagyon finom!
Össze gyúrni, 2 órát hűtőben pihentetni, ki nyújtani,szaggatni. 220 fokos sütőbe tolni majd 10 perc után 180 fok és pirulásig sütni.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézAz élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet tálba szitálom hozzáadom a ,margarint ,túrót ,sót jól összegyúrjuk.Lisztezett deszkára rakom nyújtom,tojással megkenem szagatom sajttal szórom a tetejét. 180 fokon sütöm
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű