menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis karaj vagy tarja.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Karaj vagy tarja, ki mit szeret.
Fűszerek:

bors
Gyros fűszerkeverék
fokhagyma
vöröshagyma
lilahagyma
tejföl
húsos füstölt szalonna
burgonya
kapor
paradicsom

Elkészítés:


1. lépés 
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejfölös sült krumpli fűszersóval is jó)
 
2. lépés 
A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lila hagymát teszünk, amely a karaj szeletek ágya lesz.
3. lépés 
Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.
4. lépés 
Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás szalonnás ágyra.
5. lépés 
Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya 
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek), 
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.
6. lépés 
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lila hagymát helyezünk az eddigiekre.
7. lépés 
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.
8. lépés 
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.
9. lépés 
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
10. lépés 
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát. 
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl rá nem barnul kissé) készre sütjük.

Tepsis karaj vagy tarja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Konfitált bőrös malackaraj
Konfitált bőrös malackaraj

A karaj bőrös oldalát éles késsel beirdaljuk hosszában és keresztben is. A fűszerekkel jól bedörzsöljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymával együtt sütőzacskóba te...

Elkészítési idő: 310 min
Nehézség: Közepes
share
Comb - Székelygulyás 1 - OK
Comb - Székelygulyás 1 - OK

1. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2 ek vízzel felengedjük, majd zsírjára pirítjuk. 2. A fokhagymát és a köményt hozzáadjuk, a kockára vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi magyaros pörkölt
Az igazi magyaros pörkölt

Lecsós alapot készítünk,szinte főjön meg minden,mire a húst beletesszük.Fehéredésig átforgatjuk.Felengedjük vízzel,de csak annyira,hogy épp ellepje.Fűszerezzük,mindent hozzá teszün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Mustáros szűzpecsenye
Mustáros szűzpecsenye

A megtisztított hagymát és gombát félbevágjuk és szeletekre vágjuk. A szűzpecsenyéket 4 egyforma darabra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat/margarint és olajat, majd a húsokat k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk