80 dkg szeletelt sertéstarja
só
bors
1 ek. búzafinomliszt
4 ek olívaolaj
10 dkg füstölt császárszalonna
2 fej vöröshagyma
3 cl sör
2 db babérlevél
4 szem szegfűbors
2 ek. magos mustár
1 ek. barnacukor
1 kocka étcsokoládé (81%-os)
1 ek. étkezési keményítő
4 dkg vaj (hidegen)
A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fóliával, és melegen tartjuk.A zsiradékhoz adjuk a felkockázott császárszalonnát és a vékonyra szeletelt hagymát, néhány perc alatt megpirítjuk. Felöntjük sörrel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sóval és borssal ízesítjük. Visszatesszük bele a hússzeleteket, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a húst.Kissé elforraljuk a levét, hogy sűrű mártást kapjunk. Hozzáadjuk a magos mustárt, a barnacukrot és az egy kocka csokoládét. Ha hígnak érezzük, egy evőkanál étkezési keményítőt csomómentesre keverünk vízzel, és a raguhoz adjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg vajat, ettől még fényesebb és krémesebb lesz a mártás.Rósejbnivel (zsírban pirított, vékony burgonyaszelettel) vagy héjában sült burgonyával tálaljuk
Mautner Zsófi receptje
A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst egy tálba tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a tojásokat, zúzott fokhagymát, a petrezselymet, burgonyapelyhet, reszelet sajtot és alaposan összedolgoztam. Egy nagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók 10 dkg üvegtészta 1 db sárgarépa 1 csokor újhagyma 20 dkg friss spenót 2 ek olaj friss gyömbér 2 gerezd fokhagyma 20 dkg darált hús 4 ek szójaszósz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű