Családireceptkönyv.hu

Sörös tarja flamand módon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg szeletelt sertéstarja

bors
1 ek. búzafinomliszt
4 ek olívaolaj
10 dkg füstölt császárszalonna
2 fej vöröshagyma
3 cl sör
2 db babérlevél
4 szem szegfűbors
2 ek. magos mustár
1 ek. barnacukor
1 kocka étcsokoládé (81%-os)
1 ek. étkezési keményítő
4 dkg vaj (hidegen)

Elkészítés:


A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fóliával, és melegen tartjuk.A zsiradékhoz adjuk a felkockázott császárszalonnát és a vékonyra szeletelt hagymát, néhány perc alatt megpirítjuk. Felöntjük sörrel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot, sóval és borssal ízesítjük. Visszatesszük bele a hússzeleteket, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk a húst.Kissé elforraljuk a levét, hogy sűrű mártást kapjunk. Hozzáadjuk a magos mustárt, a barnacukrot és az egy kocka csokoládét. Ha hígnak érezzük, egy evőkanál étkezési keményítőt csomómentesre keverünk vízzel, és a raguhoz adjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a hideg vajat, ettől még fényesebb és krémesebb lesz a mártás.Rósejbnivel (zsírban pirított, vékony burgonyaszelettel) vagy héjában sült burgonyával tálaljuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Mautner Zsófi receptje

Sörös tarja flamand módon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Egyszerű cigánypecsenye
Egyszerű cigánypecsenye

A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marcsi
Kenyértésztában sült csülök, igazi ünnepi csoda!
Kenyértésztában sült csülök, igazi ünnepi csoda!

A lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos fasírt baconbe tekerve
Sajtos fasírt baconbe tekerve

A darált húst egy tálba tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a tojásokat, zúzott fokhagymát, a petrezselymet, burgonyapelyhet, reszelet sajtot és alaposan összedolgoztam. Egy nagy...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sertéshúsos, zöldséges üvegtészta (koreai)
Sertéshúsos, zöldséges üvegtészta (koreai)

Hozzávalók 10 dkg üvegtészta 1 db sárgarépa 1 csokor újhagyma 20 dkg friss spenót 2 ek olaj friss gyömbér 2 gerezd fokhagyma 20 dkg darált hús 4 ek szójaszósz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk