♥ HÚS
1 egész szűzpecsenye
só
őrölt bors
zsír
40 dkg csiperke gomba
csipet kakukkfű
1 nagy fej vöröshagyma
♥ PÜRÉ:
1 nagyobb édesburgonya(narancs húsú)
1 nagyobb édesburgonya (fehér húsú)
5-6 közepes burgonya
teavaj,
♥ TÁLALÁS:
1 bacon szelet személyenként
A sertésszúzet 2 ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsíron átsütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron puhára pároljuk.
A megmosott szeletelt gombát a hagymára tesszük, vízzel felengedjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk és puhára főzzük.
A burgonyákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük.Ha kész, leöntjük róla a főzővizet, hozzáadunk 5-6 dkg teavajat
és krumplinyomóval alaposan áttörjük. Annyi tejfelt adunk hozzá, hogy selymes állagú pürét kapjunk. Utána sózzuk, ha szükséges.
Tálalás előtt a bacon-t ropogósra pirítjuk, a tányérra fektetve ráhelyezzük a szűzérméket, majd a gombából a tetejére halmozunk.
A forró burgonyapürét a hús mellé tálaljuk.
1. A tarját felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva elősütjük. 2. Egy nagy tálba a felszeleteljük a krumplit, a paprikát, a paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt max. hőfokra előmelegítjük. A húst a fehér hártyáktól megszabadítjuk. A húst megsózzuk, borssal bedörzsöljük. A baconnel körben bevonjuk, hogy a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű