♥ HÚS
1 egész szűzpecsenye
só
őrölt bors
zsír
40 dkg csiperke gomba
csipet kakukkfű
1 nagy fej vöröshagyma
♥ PÜRÉ:
1 nagyobb édesburgonya(narancs húsú)
1 nagyobb édesburgonya (fehér húsú)
5-6 közepes burgonya
teavaj,
♥ TÁLALÁS:
1 bacon szelet személyenként
A sertésszúzet 2 ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsíron átsütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron puhára pároljuk.
A megmosott szeletelt gombát a hagymára tesszük, vízzel felengedjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk és puhára főzzük.
A burgonyákat megtisztítjuk és darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük.Ha kész, leöntjük róla a főzővizet, hozzáadunk 5-6 dkg teavajat
és krumplinyomóval alaposan áttörjük. Annyi tejfelt adunk hozzá, hogy selymes állagú pürét kapjunk. Utána sózzuk, ha szükséges.
Tálalás előtt a bacon-t ropogósra pirítjuk, a tányérra fektetve ráhelyezzük a szűzérméket, majd a gombából a tetejére halmozunk.
A forró burgonyapürét a hús mellé tálaljuk.
Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát főzzük meg a héjában, majd hámozzuk meg és reszeljük le durva reszelőn. Adjunk hozzá sót, borsot, tojást és lisztet, majd keverjük össze. A darált húshoz adjunk sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket...
Elkészítési idő: 2 ó4a Nehézség: Közepes1. A felszeletelt húst, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk mindkét oldalát. 3. Olajozott tepsibe tesszük a mártogatott szeleteket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű