máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma
só
bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio
A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.
1. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. 2. A zsíron üvegesre pirítjuk, amikor majdnem kész, hozzádajuk a fokhagymát. 3. Ha kész, félrehúzzuk, és belekeverjük a cukrot, a szegf...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖssze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük. 3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Vettem 70 dkg disznóhúst, 20 dkg szalonnát és 50 dkg marha hátszínt, valamint még 3 méterhosszú és 4 centi átmérőjű műbelet. 2. A húsdarálóval ledaráltam, az egészet egy nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű