menu

Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma

bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio

Elkészítés:


A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Somogyi felvágott
Somogyi felvágott

1. A szalonnát 2x2 centis kockákra vágom és 2-3 percre lobogó forró vízbe teszem. 2. Onnét kivéve szűrőkanállal leszűröm és hagyom kihűlni. 3. A húst aprólyukú tárcsán leda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával

A kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk,ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb 1 órá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Alföldi véres hurka - OK
Alföldi véres hurka - OK

1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. 2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Kolbász recept
Kolbász recept

A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni, fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is. kb 24 óráig érni hagyni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk