máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma
só
bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio
A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.
A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel. A jól átgyúrt masszát sertésbélbe...
Elkészítési idő: 4 óra1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vajon megdinszteljük. 2. Belerakjuk a felszeletelt májat, majoránnával, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd fedő alatt kés...
Elkészítési idő:Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni
Elkészítési idő: