máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma
só
bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio
A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.
Megfőzzük a húst, majd ugyanabban a lében a szalonnát, végül a májat. Figyelem, a májat nem szabad túlfőzni! A szalonna főzésekor a víz felszínén úszó zsírt is fel kell használni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A fejet darabolás után feltesszük főni a babérlevelekkel (kb. 2óra). Lehabozni nem kell. 2. Ha puhára főtt, szűrő tálba szedjük és kihűtjük. 3. Ezután 1,5 cm-s csíkokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szalonnát 2x2 centis kockákra vágom és 2-3 percre lobogó forró vízbe teszem. 2. Onnét kivéve szűrőkanállal leszűröm és hagyom kihűlni. 3. A húst aprólyukú tárcsán leda...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz