máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma
só
bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio
A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.
Ugyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Legjobb hozzá a tokaszalonna, vagy a hasaalja, de finom a császár is. 2. A szalonnát sóval bedörzsölöm, és néhány napig állni hagyom, hogy a só, jól átérje. 3. A sózott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk,ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb 1 órá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesTisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű