menu

Családireceptkönyv.hu

Májas hurka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


máj
egyharmadrész abáltszalonna
risz
hagyma

bors
szegfűbors
reszelt szerecsendio

Elkészítés:


A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró abalében kb. félóráig egészen csendesen főzzük, amig a hurkát megszúrva,nem jön ki véres lé.Akkor óvatosan hideg vizbe tesszük át, majd deszkára helyezzük szikadni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Soproni pecsenyezsír
Soproni pecsenyezsír

1. Egy kiló zsírban kisütünk fél kiló darabokra vágott hagymát. 2. Mielőtt a barnára sült hagyma odaégne, leszűrjük a forró zsírról, húsdarálóban ledaráljuk, majd visszatesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Disznótoros
Disznótoros

1. 2 kg felkarikázott burgonyát és fél kg hagymát felkarikázok és meghempergetem sós-paprikás lisztben. 2. Egy nagyobb tepsibe fektetem a hurkákat, kolbászokat, közéjük helyeze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sütnivaló kolbász
Sütnivaló kolbász

1. A húst a szalonnával együtt nagy lyukú húsdarálón ledaráljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáöntjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét. 2. Jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Alföldi véres hurka
Alföldi véres hurka

1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. 2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk