600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.
Ez az édes finomság kiválóan betölti a desszert szerepét a kávézások, teázások alkalmával is. A meggyet helyettesíthetjük málnával, sárgabarackkal, áfonyával, vagy egyéb más gyümölccsel is, épp a szezonnal megfelelően, vagy éppen amit kívánunk.
Melegítsük meg a tejszínt ( ne forrásig) és közben adagoljuk hozzá a a darabokra tördelt, és a cukorral összekevert csokit. 1-2 perc után öntsük le róla a tejszín nagy részét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a további száraz összetevőket (kakaópor, porcukor) és ismételten összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a süté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű