600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.
Ez az édes finomság kiválóan betölti a desszert szerepét a kávézások, teázások alkalmával is. A meggyet helyettesíthetjük málnával, sárgabarackkal, áfonyával, vagy egyéb más gyümölccsel is, épp a szezonnal megfelelően, vagy éppen amit kívánunk.
tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a lisztel a többi hozzávalókat hozzáadom,végén a tejet annyit,hogy könnyen formázható legyen,egy órát pihentessük a hűtőbe .Dió nagyságú golyókat formálunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis brownie formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. 25x30 cm-es tepsiben szép magas lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű