menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12 szelet bacon
80 pecsenye kacsamáj
25 dkg kenyér
4 erős rozmaring ág
1 dl öntet olívaolaj
1 tk dijoni mustár
2-3 ek fehérborecet
25 dkg koktélparadicsom
1 kígyóuborka
2 marék bébi spenót
kis csokor medvehagyma
kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
bors

Elkészítés:


A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a rozmaring ágakra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és közepes lángon, gyakori forgatással megsütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg a bacon, viszont megsüljön a máj.

A visszamaradt olajra fehérborecetet öntünk, egy kicsit forraljuk. Egy kis tálba átöntjük és hozzáadjuk a mustárt, még fehérborecetet, 2-4 evőkanálnyi olívaolajat, borsot, pépesre zúzott fokhagymát és az egészet alaposan elkeverjük. A serpenyőbe egy kis olívaolajat hevítünk és lepirítjuk rajta a kenyérkockákat. Egy keverőtálba tesszük a lepirított kenyérkockákat, a félbe vágott koktélparadicsomokat, nagyobb kockákra vágott kígyóuborkát, nagyobb darabokra aprított bébi spenótot, medvehagymát és bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk, meglocsoljuk az öntettel és keverünk rajta még egy utolsót.

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Tavaszi virslisaláta Mama módra
Tavaszi virslisaláta Mama módra

Előkészítjük és egy nagyobb lehetőleg üveg tálba tesszük a hozzávalókat. A virslit megfőzzük és fél cm vastagra karikázzuk. A retket tisztítás után fél főre vágjuk (nem kell hajszá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Franciasaláta könnyebben, görög joghurttal
Franciasaláta könnyebben, görög joghurttal

A zöldségkeveréket sós, forró vízben feltesszük főni, közben az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd apróra kockázzuk a csemege uborkával együtt. Ha a zöldség megfőtt, leszűrjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Burgonyasaláta
Burgonyasaláta

A burgonyát meghámozzuk és felvagdossuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk az édesköménnyel és a korianderrel, majd 180 fokos sütően 30-40 perc alatt megsütjük. Időközben meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tormakrémes sonkatekercs
Tormakrémes sonkatekercs

Az ecetes tormát lecsepegtetjük, és kicsit meg is nyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön belőle. Ezután kikeverjük a vajjal, a kihűlt besamelmártással, sóval és a citromlével, rövid idő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk