12 szelet bacon
80 pecsenye kacsamáj
25 dkg kenyér
4 erős rozmaring ág
1 dl öntet olívaolaj
1 tk dijoni mustár
2-3 ek fehérborecet
25 dkg koktélparadicsom
1 kígyóuborka
2 marék bébi spenót
kis csokor medvehagyma
kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
bors
A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a rozmaring ágakra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és közepes lángon, gyakori forgatással megsütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg a bacon, viszont megsüljön a máj.
A visszamaradt olajra fehérborecetet öntünk, egy kicsit forraljuk. Egy kis tálba átöntjük és hozzáadjuk a mustárt, még fehérborecetet, 2-4 evőkanálnyi olívaolajat, borsot, pépesre zúzott fokhagymát és az egészet alaposan elkeverjük. A serpenyőbe egy kis olívaolajat hevítünk és lepirítjuk rajta a kenyérkockákat. Egy keverőtálba tesszük a lepirított kenyérkockákat, a félbe vágott koktélparadicsomokat, nagyobb kockákra vágott kígyóuborkát, nagyobb darabokra aprított bébi spenótot, medvehagymát és bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk, meglocsoljuk az öntettel és keverünk rajta még egy utolsót.
A dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMehet még hozzá petrezselyem Körözöttel, túróval is lehet tölteni a paprikát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákot sós, citromos, forró, lobogó vízbe öntöm, és kb. 2-3 percig forralom, majd leszűröm. Félreteszem, hogy teljesen kihűljön. 2. Összekeverem a majonézt, a tejfölt, és ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű