Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12 szelet bacon
80 pecsenye kacsamáj
25 dkg kenyér
4 erős rozmaring ág
1 dl öntet olívaolaj
1 tk dijoni mustár
2-3 ek fehérborecet
25 dkg koktélparadicsom
1 kígyóuborka
2 marék bébi spenót
kis csokor medvehagyma
kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk só
bors

Elkészítés:


A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a rozmaring ágakra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és közepes lángon, gyakori forgatással megsütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg a bacon, viszont megsüljön a máj.

A visszamaradt olajra fehérborecetet öntünk, egy kicsit forraljuk. Egy kis tálba átöntjük és hozzáadjuk a mustárt, még fehérborecetet, 2-4 evőkanálnyi olívaolajat, borsot, pépesre zúzott fokhagymát és az egészet alaposan elkeverjük. A serpenyőbe egy kis olívaolajat hevítünk és lepirítjuk rajta a kenyérkockákat. Egy keverőtálba tesszük a lepirított kenyérkockákat, a félbe vágott koktélparadicsomokat, nagyobb kockákra vágott kígyóuborkát, nagyobb darabokra aprított bébi spenótot, medvehagymát és bazsalikomot. Az egészet jól összeforgatjuk, meglocsoljuk az öntettel és keverünk rajta még egy utolsót.

Kenyérsaláta pecsenye kacsamájjal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pácolt sült diós szőlősaláta
Pácolt sült diós szőlősaláta

A dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött paprika (reggelire)
Töltött paprika (reggelire)

Mehet még hozzá petrezselyem Körözöttel, túróval is lehet tölteni a paprikát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Majonézes ráksaláta
Majonézes ráksaláta

A rákot sós, citromos, forró, lobogó vízbe öntöm, és kb. 2-3 percig forralom, majd leszűröm. Félreteszem, hogy teljesen kihűljön. 2. Összekeverem a majonézt, a tejfölt, és ízlés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
APERITIVE
APERITIVE

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk