Hozzávalók:
6 dl kókusztej
3 dl víz
200 g zabpehely
3 g kókuszreszelék
3 ek. eritrit (ízlés szerint)
3 ek. Peak Whey Delicious fehérjepor – raffaello vagy vaníliás
3 ek. Peak Coconuty kókuszkrém (elhagyható, ettől csak intenzívebb lesz a kókusz íz)
4 tojás
Elkészítés:
Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. Utána hozzáadjuk a kókuszkrémet és megvárjuk, hogy kicsit kihűljön.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a zabpelyhes tésztához keverjük, majd a tojásfehérjehabot is óvatosan hozzáforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt nem érdemes túlsütni, kiszárítani, akkor a legfinomabb, ha belül még kissé szaftos. Teljes kihűlés után szeleteljük és kevés vízzel kikevert fehérjeporral, kókuszchipsszel díszíthetjük.
Először a szirupot készítjük el. Ehhez a cukrot a vízzel és a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg helyen hagyjuk kihűlni. A jogh...
Elkészítési idő:A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. A barnacukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozz...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össz...
Elkészítési idő: 50 perc