törökméz
angolkrém
málnapüré
törökméz
málnazselé
palacsinta+málnazselé
málna gaspacho
Berakjuk a paprikákat a sütőbe (1 kaliforninai és 3 kápia) kb 15-20 perc ami a 190 fokra előmelegített sütőbe.
Törökméz: 200 g kirstálycukor és 50 glükozszirup és 50 g méz és kis pohár víz. Ezt tűzhelyre rakjuk h összeolvadjon.
angol krém: vízgő felett: kristálycukor és tojássárga habüstbe kikeverjük habosra + lassan csurgatva fél deci forró tej és 1 dl tejszín keverékét hozzáöntjék. Vízgőz fölött felfőzzük. Levesszük és málnapürét teszünk hozzá és 5 db beáztatott zselatinlapot teszünk hozzá és leszűrjük.
Mini kis tortaformába öntjük a málnás keveréket.
A törökmézhez szódabikarbónát adunk amitől felfúvódik. Ezt szilikonlapra kiöntjük. Ezt hagyjuk kihülni és megszilárdulni.
Málnapüré és víz +kappa ezt összemelegítve ezt szilikonlapra öntjük. A zselé sima legyen.
Paprikás málnagaspacho: zacskóba tesszük a forró paprikát ettől ledobja a héját.
2 tojás 1 adag liszt és tej ebből homogén massza lesz. Forró serpenyőben vékony palacsintát sütünk.
A törökmézből a megszilárdult daraból kutterban őröljük és szilikonlapra szitáljuk és pár percre sütőbe tesszük. Hagyjuk kihűlni.
A zseléből köröket vágunk. Ezt pár percre hőtőbe tesszük h lejöjjön a szilikonlapról a zselé.
A paprikahéjat eltávolítjuk. Eltávolítjuk a maghéjat is. 1 adag málnával leturmixoljuk.
A kihűlt palacsintára kappás málnazselét rakunk és feltekerjük.
Alul gaspacho, erre a tortácska és gyümik + törökmézlap. És a felkarikázott palacsintát is.
hajasteszta_nyitokep Hájas tészta alaprecept Sokan fintorognak, sokan nem is tudják mi fán terem. Pedig a legfinomabb leveles tészta sertéshájjal készül! Tóth-Nacsa Ági írás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Összegyúrunk minden alapanyagot előző este, és hűtőbe tesszük. 2.Másnap 3 felé osztjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagdaljuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a tojásokkal. Lassan adagolva hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a vaníliával. Beleforgatjuk a masszába, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral és a citrusok reszelt héjával simára keverjük. A mákot ledaráljuk, majd a kekszmorzsával, a porcukorral és a vaníliás cukorral elvegyítjük. A vajjal, a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű