menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi halászlé


Írta:

Elk. idő: 3 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Ponty fej,farok, 8 szelet pontypatkó, 1 kg keszeg, kárász, 5 kanál házi pirospaprika, 1 csipet bors, 1 db friss paradicsom, 1 db friss tv paprika, 4 fej vöröshagyma, 1 csipet só (ízlés szerint)

Elkészítés:


Aprítsuk fel hagymát,majd a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A megpárolódott hagymára rakjuk rá a darabolt halakat,ponty fejet ,ponty farkat és sózzuk meg.
Adjunk az alaphoz kockára vágott friss paprikát és paradicsomot is. Keverjük át, majd öntsük fel vízzel és kb.75 percig főzzük az alapot. Ezután passzírozzuk át az alaplevet egy szitán, ügyelve arra, hogy szálka ne kerüljön az alaplébe. Az átszűrt alaplevet forraljuk fel, majd vegyük kis fokozatra és szórjuk rá a zsírjára a pirospaprikát.
Ne keverjünk bele,hagyjuk ,hogy kioldódjon a paprika. Gyöngyözve főzzük 15-20 percig, majd forraljuk bele a besózott halszeleteket. A halszeletek kb. 8 perc alatt megfőnek, ezt hústűvel is ellenőrizhetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, akkor a halat külön edénybe főzzük be. Vegyünk ki az alapléből egy edénybe és ha forr, helyezzük bele a halszeleteket.
Így a megmaradt halászlé másnap is könnyen felmelegíthető. Amennyiben gyerekek is esznek a halászléből, akkor külön kínáljunk csípős paprikát.

Karácsonyi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
,ogyorós-mandulás desszert
,ogyorós-mandulás desszert

Hozzávalók: 900 g pörkölt földimogyoró 800 g mandula forgács 330 g tejcsoki 100 g étcsoki díszítésnek lehet: bármilyen színes cukorka (akár összetörve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalács torta
Mézeskalács torta

A szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, verd habosra robotgéppel. Egyenként add hozzá a tojásokat is, majd a tejet, a mézet, és a reszelt narancshéjat. A lisztet szitáld tálba, kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ági
Hókifli szerelmeslevél tésztából
Hókifli szerelmeslevél tésztából

A lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom,bele teszem a tejfölt majd az 5 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tészt...

Elkészítési idő: 2óra+pihentetés
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes mesekeksz
Mézes mesekeksz

A száraz hozzávalókat összeöntöm elmorzsolom a vajat majd mézzzel tésztát gyurok belöle beteszem a hütőbe egy éjszakára becsomagolom. másnap erősen belisztezett deszkán vékonyra n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk