A bögre 2,5 dl-es
-4 bögre liszt
-25 dkg vaj
-3 tojássárgája
-1 csapott evőkanál só
-140-150 g tejföl
-5 dkg élesztő
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel simára keverem csak úgy a tejfölös pohárban, azért csinálom így, mert a pogácsának akkor nem lesz intenzív élesztő íze ha kisül
--A tésztát összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, legalább 5-6 órára.
--Legjobb este begyúrni és reggel sütni.
- Egyébként jobb is így, mert másnap már csak szaggatni és sütni kell és a tésztának is van elég ideje pihenni.
-Ha a tészta megpihent, lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk.
-Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sajtot vagy szezámmagot is szórhatunk rá még pluszban.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük 180-200 fokon. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós és nem lehet elrontani.
1. A tojást a cukorral habosra keverjük 2. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót 3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük 4. 170 fokon alsó-felső sütésen, 50 perc alatt megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször e csokoládé ganache-t készítjük el. Ehhez nincs más dolgunk, mint összeolvasztani egy kisebb lábasban vagy mikrohullámú sütőben a csokoládét és a tejszínt. Közben kevergess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük a tejfölöspohárral, majd összekeverjük őket. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd 12 percig sütjük a mikróban. 3 perc pihentetés után kiborítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő fut, kis lisztel. Dagaszt, kel, átgyúr, olajos tálba kel, tésztát is olajoz. Puha tészta. 15 fele oszt /óriás nagy /. Több fele kell osztani. Kel. Formát olajoz. Egy té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű