A bögre 2,5 dl-es
-4 bögre liszt
-25 dkg vaj
-3 tojássárgája
-1 csapott evőkanál só
-140-150 g tejföl
-5 dkg élesztő
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel simára keverem csak úgy a tejfölös pohárban, azért csinálom így, mert a pogácsának akkor nem lesz intenzív élesztő íze ha kisül
--A tésztát összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, legalább 5-6 órára.
--Legjobb este begyúrni és reggel sütni.
- Egyébként jobb is így, mert másnap már csak szaggatni és sütni kell és a tésztának is van elég ideje pihenni.
-Ha a tészta megpihent, lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk.
-Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sajtot vagy szezámmagot is szórhatunk rá még pluszban.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük 180-200 fokon. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós és nem lehet elrontani.
1. A tojásokat és a cukrot kikeverjük egy nagyobb edényben. 2. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd lassan, és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálba az olajjal. A tojásokat és a tejfölt jól felverjük és a lisztes keverékhez keverjük addig meg sima nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Egy másik tálba tesszük a túrókrém...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű