menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű kefires kifli


Írta:

Elk. idő: 180
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--500 g finomliszt
--2 evő kanál. burgonyapehely
--2-3 kávés kanál só
- 2 dl víz,
- 25 g élesztő
- 1 kávés kanál cukor
- 1,5 dl kefir
- 50 g vaj

Elkészítés:


-Az élesztőt a 2 dl langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kávés kanál. cukrot, félretesszük.
-. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, sót, elkeverjük.
-.- A tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
- Ha felfutott az élesztő, akkor a lisztes keverékhez adjuk, hozzáadjuk a kefirt, majd dagasztjuk.
-. Végül a puha vajat is beledagasztjuk. Amikor egynemű, szép fényes a tészta, akkor letakarjuk és félretesszük
pihenni.
-- Fél óra után kicsit átmozgatjuk a tésztát, ezután ismét félretesszük pihenni. Kb. 1-1,5 órát pihentetjük, míg a
tészta kétszeresére nem nő.
--. Amikor szépen megkelt, 10 egyenlő darabra osztjuk, kis bucikká formáljuk. Nekem 10 db buci lett a tésztából
(Én általában mérleggel szoktam,mérni )
-- A sütőt 200 fokra állítjuk, előmelegítjük.
--. A kis bucikat 10 percig pihentetjük, majd egyesével, enyhén lisztezett felületen tojásdad formára nyújtjuk,
feltekerjük, majd kicsit megsodorjuk, félhold alakúra hajtjuk és a tepsire helyezzük őket.-
-. Így járunk el mind a 10 bucival, megformázzuk, tepsire helyezzük, majd vízzel megspricceljük.
-. Amikor a sütő bemelegedett, a kifliket újból megspricceljük, majd megsütjük.
-- alsó-felső sütéssel, 200 fokon 25 perc alatt sülnek meg
Nálam csak alsó sütés van ezért 40 percig sütöttem
-- (Ha van rá módunk, akkor a sütő aljába egy forró vízzel teli kis tepsit helyezünk
, ezáltal jó gőzös sütőterünk lesz, ami jót tesz a kifliknek.)
9. Sütés után vízzel megspricceljük, rácson hagyjuk kihűlni

Egyszerű kefires kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Krumplis lángos (Bmintbalázs)
Krumplis lángos (Bmintbalázs)

A krumplis lángos készítéséhez először is tisztítsd meg, vágd kockákra, és sós vízben tedd fel főni a krumplit. Közben egy kisebb tálban futtasd fel az élesztőt. Ehhez 1 dl langyo...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Közepes
share
Avatar Legsikeresebb lángos
Legsikeresebb lángos

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bukta burgonyás tésztából
Bukta burgonyás tésztából

A főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Túrós batyu (Rupáner)
Túrós batyu (Rupáner)

Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá mé...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk