6 tojásos piskóta
Krém
-2 csomag vaniliás vagy csokis pudingpor
-7.5 dl tej
-7 evőkanál cukor
-2,5 dl hab tejszin
-2 evőkanál cukor
-2 evőkanál étkezési zselatin+1 dl víz
-csoki reszelék
-a piskótát megsütjük ,kihütjük
-ketté vágjuk hosszában és keresztben is
-egy tálat ki tapétázunk a piskótával,az oldalait is ( ebbe jön a krém és a piskóta darabkák)
-a többit darabokra vagdossuk csak annyit hagyunk amivel befedjük a süti tetejét
Elkészitjük a krémet
-a pudingot megfőzzük a tejjel + cukor
-a tejszint a 2 kanál cukorral kemény habbáverjük
-a zselatint 1 dl langyos vizben elkeverjük ,majd a langyos pudinghoz adjuk
-a tejszint kanalanként a kihült pudinghoz adjuk
-10 percre a hütőbe tesszük
-a piskótát megkenjük a krémmel .. teszünk félre egy keveset ,hogy legyen mivel bekenjük a piskótát kívűlről
-bele helyezzük a piskóta darabkákat és újra jön egy sor krém
-így járunk el amig elfogy a krém
-a tetejét befedjük a piskótával
-a hűtőben pihentetjük 3-4- órát aztán
.-kivesszük a hűtőből és kiborítjuk
-az alja lesz a teteje
-bekenjük a megmaradt krémmel
-megszorjuk csoki reszelékkel
-újra a hűtőben pihentetjük tálalásig
A vajat, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és addig kavarjuk, amíg tészta állagúvá válik. 20 cm átmérőjű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű