6 tojásos piskóta
Krém
-2 csomag vaniliás vagy csokis pudingpor
-7.5 dl tej
-7 evőkanál cukor
-2,5 dl hab tejszin
-2 evőkanál cukor
-2 evőkanál étkezési zselatin+1 dl víz
-csoki reszelék
-a piskótát megsütjük ,kihütjük
-ketté vágjuk hosszában és keresztben is
-egy tálat ki tapétázunk a piskótával,az oldalait is ( ebbe jön a krém és a piskóta darabkák)
-a többit darabokra vagdossuk csak annyit hagyunk amivel befedjük a süti tetejét
Elkészitjük a krémet
-a pudingot megfőzzük a tejjel + cukor
-a tejszint a 2 kanál cukorral kemény habbáverjük
-a zselatint 1 dl langyos vizben elkeverjük ,majd a langyos pudinghoz adjuk
-a tejszint kanalanként a kihült pudinghoz adjuk
-10 percre a hütőbe tesszük
-a piskótát megkenjük a krémmel .. teszünk félre egy keveset ,hogy legyen mivel bekenjük a piskótát kívűlről
-bele helyezzük a piskóta darabkákat és újra jön egy sor krém
-így járunk el amig elfogy a krém
-a tetejét befedjük a piskótával
-a hűtőben pihentetjük 3-4- órát aztán
.-kivesszük a hűtőből és kiborítjuk
-az alja lesz a teteje
-bekenjük a megmaradt krémmel
-megszorjuk csoki reszelékkel
-újra a hűtőben pihentetjük tálalásig
1. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint feloldjuk a kevés meleg vízben és belekeverjük. A margarin...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: NehézKiöblítjük a szilikonos formát, így a puding könnyen leválik majd róla. Üveges jénaiban is lehet csinálni, de akkor ne borítsuk ki, inkább rétegezzük gazdagon éa hagyjuk a tálban....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, 5 evőkanál cukorral, citromlével, mazsolával ízesítjük. A zselatint 1 dl vízben felforralva feloldjuk, amikor langyosra hűlt, a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű