menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rántott padlizsán-kockák


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-2 padlizsán ( Vinetta )
-3 tojás
-kb. 15 dkg zsemlemorzsa
-5-5 evőkanál reszelt sajt és liszt

-a sütéshez olaj

Elkészítés:


a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen
-ezt a fél óra letelte után leöntjük,a padlizsánkockákat szárazra töröljük
-ez idő alatt a tojásokat 2 evőkanál vizzel felverjük.sóval izesitjük,a zsemlemorzsát ősszekeverjük a sajttal,és a keveréket is sóval izesitjük
-a padlizsánkockákat először lisztbe,majd tojásba,végül pedig a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük,ezután pedig bő forró olajban kisütjük
-az olajból kivéve konyhai papirtörlöre szedjük,hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk

Sajtos rántott padlizsán-kockák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Péter
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk és utána rátesszük a karikára vágott lángolt kolbászt és az előző este beáztatott és darabokra vágott füstölt húst, ami lehet...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gizella
Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

A paprikákat megmosom, megtörlöm, kiveszem a magházakat, és kb. 3*3-4 cm-es darabokra vágom. A lilahagymát félfőre hosszában felcsíkozom, a fokhagymát kés lapjával zúzom, majd durv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Paradicsomos gnocchi sütőben
Paradicsomos gnocchi sütőben

A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sonkás tészta
Sonkás tészta

A tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát. A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk