Családireceptkönyv.hu

Sajtos rántott padlizsán-kockák


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-2 padlizsán ( Vinetta )
-3 tojás
-kb. 15 dkg zsemlemorzsa
-5-5 evőkanál reszelt sajt és liszt

-a sütéshez olaj

Elkészítés:


a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen
-ezt a fél óra letelte után leöntjük,a padlizsánkockákat szárazra töröljük
-ez idő alatt a tojásokat 2 evőkanál vizzel felverjük.sóval izesitjük,a zsemlemorzsát ősszekeverjük a sajttal,és a keveréket is sóval izesitjük
-a padlizsánkockákat először lisztbe,majd tojásba,végül pedig a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük,ezután pedig bő forró olajban kisütjük
-az olajból kivéve konyhai papirtörlöre szedjük,hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk

Sajtos rántott padlizsán-kockák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gombafasírt
Gombafasírt

A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát és a gombát, nagyjából 5 percig sütjük. A kenyeret a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Klasszikus cigánypecsenye
Klasszikus cigánypecsenye

Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos csirke/ sertés/  (receptneked.hu
Sajtos csirke/ sertés/ (receptneked.hu

A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük. A fetasajtot a villával ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült hús cseresznyemártással (paleo)
Sült hús cseresznyemártással (paleo)

A cseresznyét a borral, a fűszerkeverékkel, a citrom levével, csipetnyi sóval és az édesítővel felforraljuk. Pár percig főzzük, ezalatt a bor alkoholtartalma (70 fok fölötti hevíté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk