-2 padlizsán ( Vinetta )
-3 tojás
-kb. 15 dkg zsemlemorzsa
-5-5 evőkanál reszelt sajt és liszt
só
-a sütéshez olaj
a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen
-ezt a fél óra letelte után leöntjük,a padlizsánkockákat szárazra töröljük
-ez idő alatt a tojásokat 2 evőkanál vizzel felverjük.sóval izesitjük,a zsemlemorzsát ősszekeverjük a sajttal,és a keveréket is sóval izesitjük
-a padlizsánkockákat először lisztbe,majd tojásba,végül pedig a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük,ezután pedig bő forró olajban kisütjük
-az olajból kivéve konyhai papirtörlöre szedjük,hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk
A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát és a gombát, nagyjából 5 percig sütjük. A kenyeret a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük. A fetasajtot a villával ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét a borral, a fűszerkeverékkel, a citrom levével, csipetnyi sóval és az édesítővel felforraljuk. Pár percig főzzük, ezalatt a bor alkoholtartalma (70 fok fölötti hevíté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű