-2 padlizsán ( Vinetta )
-3 tojás
-kb. 15 dkg zsemlemorzsa
-5-5 evőkanál reszelt sajt és liszt
só
-a sütéshez olaj
a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen
-ezt a fél óra letelte után leöntjük,a padlizsánkockákat szárazra töröljük
-ez idő alatt a tojásokat 2 evőkanál vizzel felverjük.sóval izesitjük,a zsemlemorzsát ősszekeverjük a sajttal,és a keveréket is sóval izesitjük
-a padlizsánkockákat először lisztbe,majd tojásba,végül pedig a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük,ezután pedig bő forró olajban kisütjük
-az olajból kivéve konyhai papirtörlöre szedjük,hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk
A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon üvegesre pirítani, hozzáadni a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a darát húst kicsivel utána. Ha kész, ízesítjük sóval, borssal,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesSajtos besamel A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót. A sajtokat a k...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA friss fejes káposztát kb. 1 cm vastagra vágtam ( vajazott tepsibe raktam és a káposzta tetejére is vajdarabkákat tettem) Tettem rá a káposztára apróra vágott fokhagymát, sót, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű