menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rántott padlizsán-kockák


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-2 padlizsán ( Vinetta )
-3 tojás
-kb. 15 dkg zsemlemorzsa
-5-5 evőkanál reszelt sajt és liszt

-a sütéshez olaj

Elkészítés:


a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen
-ezt a fél óra letelte után leöntjük,a padlizsánkockákat szárazra töröljük
-ez idő alatt a tojásokat 2 evőkanál vizzel felverjük.sóval izesitjük,a zsemlemorzsát ősszekeverjük a sajttal,és a keveréket is sóval izesitjük
-a padlizsánkockákat először lisztbe,majd tojásba,végül pedig a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük,ezután pedig bő forró olajban kisütjük
-az olajból kivéve konyhai papirtörlöre szedjük,hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk

Sajtos rántott padlizsán-kockák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csilisbab
Csilisbab

A babot megfőzzük, a hagymát közepes kockára vágjuk, olajon megpároljuk, rádobjuk a darált húst, fakanállal szétmorzsolva megpirítjuk, rá a paradicsomsürítmény só, bors, csili fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Sajtmártásban sült kelbimbó
Sajtmártásban sült kelbimbó

A kelbimbót megtisztítjuk, külső leveleit lefejtjük, a szárát levágjuk, ha nagyobbak, félbevágjuk. Közben vizet forralunk, sózzuk, majd a kelbimbót beletesszük, és forrástól számít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Hamis sztrapacska
Hamis sztrapacska

A szalonnát kockákra vágom, kisütöm, majd kimerem egy tányérra, a kisült zsírt pedig félreteszem. Elkészítem a nokedlit: a lisztbe beleteszem a sót, a zúzott fokhagymát és felöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RAKOTT CUKKINI
RAKOTT CUKKINI

A cukkinit megmossuk, megpucoljuk és felkarikázzuk. Vajjal kikent hőálló tálba tesszük a felét, fűszerezzük, rátesszük a paradicsom karikákat, a feta sajtot, majd a felkarikázott v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk