1,0 kg magozott meggy
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
6,0 ek konyak
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd összekeverjük a Koronás Befőzőcukorral. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, hozzáadjuk a konyakot, egyet forralunk rajta, és a kész lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd só és a tojás hozzáadásával összegyúrjuk. Lezárt tálban, hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a töltelék elkészül. A töltelékhez a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összedolgozunk, amíg egyenletes állagot nem érünk el. Én a tejet meg szoktam melegíteni, és abban feloldom a margarint, mielőtt hozzáadnám a többi összetevőt. Végül a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a kukoricadarával, majd hozzáöntjük a tejet és azzal is alaposan elvegyítjük. A keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a kukoricadara megpuhuljon. Egy óra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHálósra vágom a krumplit és megsütőm 2 villával kihúzva
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű