1,0 kg magozott meggy
0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
6,0 ek konyak
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd összekeverjük a Koronás Befőzőcukorral. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, hozzáadjuk a konyakot, egyet forralunk rajta, és a kész lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben. -Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is. -...
Elkészítési idő: 30Elkészítés A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól...
Elkészítési idő:Az élesztőt a tejben felfuttatom, hozzákeverem a vizet. A liszthez hozzákeverem cukrot, és az élesztős oldattal eldagasztom, közben az olajat is hozzáadom. Ha a tészta kész, 4 ci...
Elkészítési idő: 1,5 óra