45 dkg (450 g) teljes kiőrlésű búzaliszt
8 dkg (80 g) búzasikér
2 tk. (10 g) só
20 g élesztő
3,5 dl (350 g) víz
25 g vaj
A lisztbe belekeverjük a sót és a búzasikért, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntjük a langyos vizet. Összekeverjük, majd belerakjuk a hideg vajat. Az egészet kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Egy kb. 30x10 cm-es püspökkenyérformát kivajazunk és belisztezünk vagy szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, majd azonnal a püspökkenyérformába nyomkodjuk. Így is kb. 30 percig kelesztjük. Megvárjuk, hogy kicsit felpúposodjon a tésztánk, de ne legyen nagyon púpos, mert akkor sütés közben összeesik. A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra alsó-felső sütési módban, a gőzteret alkalmazva. Mielőtt a kenyeret a sütőbe tolnánk, lespricceljük vízzel a felületét, és kb. 30–35 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal rácsra borítjuk és ismét adunk neki egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.
kb. 850 g-os kenyér
Mérd ki az 50 gr zabpelyhet, öntsd hozzá a forró vizet, ha megpuhult, keverd hozzá a csokis protein port, és a kókuszreszeléket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával pépesítjük, mindent hozzáadunk a tej kivételével, alaposan összekeverjük majd mehet hozzá a tej is. Sütőpapírral bélelt kicsi sütőedénybe töltjük, tetejét megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű