menu

Családireceptkönyv.hu

276. Croissant-Óriás


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt /BL 55 /
5 dl tej
175 g tejföl
5 dkg élesztő v. 14 g por
3 tojás sárgája
1 egész tojás
2 tk só
2 ek kristálycukor
3 ek olaj

3-4 ek jól kenhető vaj

kenés: 1 tojás

tölthető: nutellával, lekvárral, pudinggal, gyümölccsel

Elkészítés:


A hozzávalókból lágy, ragacsos tésztát dagasztunk.
Ezután a tésztát egy deszkára borítjuk, megszórjuk egy félmaroknyi liszttel, picit átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk, melyekből gombócokat gömbölygetünk. Ne adjunk hozzá több lisztet, fontos, hogy a tészta jó puha legyen.
A gombócokat egyenként ellapogatjuk a tenyerünkkel, 40 cm kört nyújtunk. A deszkát nem kell lisztezni.
Ezután egy kört megkenünk vajjal, majd ráteszünk egy másik kört, és vajazzuk. Az utolsó tetejére már nem kenünk vajat!
A tésztát kézzel laposra nyomkodjuk, kinyújtjuk egy centi vastagra. / kör alakra /, 12 - 16 háromszöget vágunk belőle.
A cikkeket egyenként megfordítjuk, és kinyújtjuk 2 mm vastagra. Tölthetjük vagy csak simán, üresen a szélesebb felüknél , szorosan kiflikké tekerjük őket, két sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Letakarjuk, és meleg helyen egy-másfél órát kelni hagyjuk őket.
Tojással lekenjük. 200 fokon / alul-felül sütés / 20 perc

276. Croissant-Óriás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Pizzás kifli
Pizzás kifli

1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Ropogós hajtogatott péksütemény
Ropogós hajtogatott péksütemény

A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, míg egy másikban a tojásokat, az olívaolajat, a citromlevet és a kókusztejet dolgozzuk homogénre. A két keveréket összeöntjük és kéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörkifli
Sörkifli

Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás petrezselymes zsömle
Fokhagymás petrezselymes zsömle

A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk