65 dkg graham- liszt
15 dkg fehér liszt
1 púpos kk. só
1 kk. kömény
3 dkg élesztő
fél dl olaj
kb. 8 dl víz
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Kb.15 dkg fehér lisztet keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű kovászt kapjunk. Kelesztjük.
Amikor a kovász megkelt,a sós liszthez keverjük.Összedolgozzuk,közben 5 dl vizet és fél dl olajat töltünk hozzá,hogy könnyen keverhető sűrű tésztát kapjunk. Simára dolgozzuk.Magas szélű, vékonyan olajjal kikent tepsiben,2 őzgerinc formában sütjük. A tészta tetejét fehér liszttel meghintjük,és tenyérrel elsimítjuk.Kelesztjük.Amikor már majdnem megkelt, bekapcsoljuk a sütőt,közepes lángon kb.15 percet,majd kis lángon még 50-60 percet sütjük.Sütés után negyedórát állni hagyjuk a sütőben,míg hűl, így a teteje megpuhul.Majd kivesszük és kihűtjük.
Keverd össze a száraz hozzávalókat alaposan. A szobahőmérsékletűre melegedett tojásokat verd habosra, majd dolgozd hozzá több részletben a lisztes keveréket. Végül keverd hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a viszonylag sűrű masszát tedd sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, nyomkodd le, és süsd 20 percig ne maximumon, de nagy hőfokon). Ha kiállja a tűpróbát, már kész is.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, majd fél órát a hűtőben hagyjuk állni, végül vizes kézzel formázzuk és 170 fokon 15 percig sütjük. Ebből az adagból 1 nagy db lesz, vagy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézSzedd rózsáira a karfiolt és mosd meg. Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig. Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű