Családireceptkönyv.hu

206. Graham-kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 dkg graham- liszt
15 dkg fehér liszt
1 púpos kk. só
1 kk. kömény
3 dkg élesztő
fél dl olaj
kb. 8 dl víz


Elkészítés:


Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Kb.15 dkg fehér lisztet keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű kovászt kapjunk. Kelesztjük.
Amikor a kovász megkelt,a sós liszthez keverjük.Összedolgozzuk,közben 5 dl vizet és fél dl olajat töltünk hozzá,hogy könnyen keverhető sűrű tésztát kapjunk. Simára dolgozzuk.Magas szélű, vékonyan olajjal kikent tepsiben,2 őzgerinc formában sütjük. A tészta tetejét fehér liszttel meghintjük,és tenyérrel elsimítjuk.Kelesztjük.Amikor már majdnem megkelt, bekapcsoljuk a sütőt,közepes lángon kb.15 percet,majd kis lángon még 50-60 percet sütjük.Sütés után negyedórát állni hagyjuk a sütőben,míg hűl, így a teteje megpuhul.Majd kivesszük és kihűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almakovász készítése 2017.06.16-19
Almakovász készítése 2017.06.16-19

Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Békebeli ropogós kifli/Kalci
Békebeli ropogós kifli/Kalci

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyed...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Gyors, egyszerű zabpelyhes zsemle
Gyors, egyszerű zabpelyhes zsemle

. Keverjük össze a lisztet a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és az élesztővel. Ha friss élesztőből készítjük, azt oldjuk fel a langyos vízben. 2. Adjuk hozzá a vizet és az olaja...

Elkészítési idő: 90-120
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás-parmezános kenyérke
Medvehagymás-parmezános kenyérke

A cukros meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk