65 dkg graham- liszt
15 dkg fehér liszt
1 púpos kk. só
1 kk. kömény
3 dkg élesztő
fél dl olaj
kb. 8 dl víz
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Kb.15 dkg fehér lisztet keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű kovászt kapjunk. Kelesztjük.
Amikor a kovász megkelt,a sós liszthez keverjük.Összedolgozzuk,közben 5 dl vizet és fél dl olajat töltünk hozzá,hogy könnyen keverhető sűrű tésztát kapjunk. Simára dolgozzuk.Magas szélű, vékonyan olajjal kikent tepsiben,2 őzgerinc formában sütjük. A tészta tetejét fehér liszttel meghintjük,és tenyérrel elsimítjuk.Kelesztjük.Amikor már majdnem megkelt, bekapcsoljuk a sütőt,közepes lángon kb.15 percet,majd kis lángon még 50-60 percet sütjük.Sütés után negyedórát állni hagyjuk a sütőben,míg hűl, így a teteje megpuhul.Majd kivesszük és kihűtjük.
A tejet langyosítsuk meg, majd a feléhez keverjük hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután takarjuk le, és pár perc alatt futtassuk fel. A maradék langyos tejet keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük. A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőpo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba mérjük a liszteket, elkeverjük bennük a sót, a fűszereket és a sikért. Közepébe mélyedést nyomunk, ide mérjük a joghurtot (ne legyen vad hideg!), a melaszt vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverem a vízzel majd belekeverem a száraz anyagokat. Az eredeti recept szerint kézzel gyúrjuk, de én az egészet fakanállal összekeverem, néhány percig állni hagyom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes