Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

206. Graham-kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 dkg graham- liszt
15 dkg fehér liszt
1 púpos kk. só
1 kk. kömény
3 dkg élesztő
fél dl olaj
kb. 8 dl víz


Elkészítés:


Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Kb.15 dkg fehér lisztet keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű kovászt kapjunk. Kelesztjük.
Amikor a kovász megkelt,a sós liszthez keverjük.Összedolgozzuk,közben 5 dl vizet és fél dl olajat töltünk hozzá,hogy könnyen keverhető sűrű tésztát kapjunk. Simára dolgozzuk.Magas szélű, vékonyan olajjal kikent tepsiben,2 őzgerinc formában sütjük. A tészta tetejét fehér liszttel meghintjük,és tenyérrel elsimítjuk.Kelesztjük.Amikor már majdnem megkelt, bekapcsoljuk a sütőt,közepes lángon kb.15 percet,majd kis lángon még 50-60 percet sütjük.Sütés után negyedórát állni hagyjuk a sütőben,míg hűl, így a teteje megpuhul.Majd kivesszük és kihűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Török kenyér
Török kenyér

A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Brigitta
Házi Kenyér
Házi Kenyér

Az élesztőt 1 dl langyos cukros vízben felfuttatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A lisztet kelestőtálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a megkelt kovászt. A többi lan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Szabi Pék kovászos kenyér
Szabi Pék kovászos kenyér

Kovász feletetése 8 órával begyúrás előtt: 50g kovászhoz, 100g liszt, 80g víz Autolizálás: 900g lisztet szitáltam a dagasztó tálba. 600g 40 fokos vizet adtam hozzá. Összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rozskenyér
Rozskenyér

1. 1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük. 2. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót. 3. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk