menu

Családireceptkönyv.hu

000. Graham-kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


65 dkg graham- liszt
15 dkg fehér liszt
1 púpos kk. só
1 kk. kömény
3 dkg élesztő
fél dl olaj
kb. 8 dl víz


Elkészítés:


Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Kb.15 dkg fehér lisztet keverünk bele,hogy tejföl sűrűségű kovászt kapjunk. Kelesztjük.
Amikor a kovász megkelt,a sós liszthez keverjük.Összedolgozzuk,közben 5 dl vizet és fél dl olajat töltünk hozzá,hogy könnyen keverhető sűrű tésztát kapjunk. Simára dolgozzuk.Magas szélű, vékonyan olajjal kikent tepsiben,2 őzgerinc formában sütjük. A tészta tetejét fehér liszttel meghintjük,és tenyérrel elsimítjuk.Kelesztjük.Amikor már majdnem megkelt, bekapcsoljuk a sütőt,közepes lángon kb.15 percet,majd kis lángon még 50-60 percet sütjük.Sütés után negyedórát állni hagyjuk a sütőben,míg hűl, így a teteje megpuhul.Majd kivesszük és kihűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos vadkovászos kenyér
Mákos vadkovászos kenyér

A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet,lazán elkeverem, majd minimum egy órán át letakarva pihentetem. Hozzáadom a kovászt, és megkezdem a dagasztást. Egyes fokozaton...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sokmagvas kenyér
Sokmagvas kenyér

1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni". Egy tálban keverjük össze a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Keto kenyér / cipó
Keto kenyér / cipó

Kimérjük a hozzávalókat. 2. Az összes hozzávalót összeöntjük. 3. Habverővel felverjük. 4. Kivajazott tepsiben 180 fokon fél óráig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér lenmaggal
Gyökérkenyér lenmaggal

az összes hozzávalót belettem a keverőtálba, a lengag kivételével, géppel kb 10 percig dagasztottam, majd jött bele a lenmag, beledagasztottam , áttettem egy enyhén lisztezett más...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk