Családireceptkönyv.hu

Ropogós tepsis burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
3 ek reszelt sajt
2 tk parmezán
1 dl zsírszegény főző tejszín
2 ek. tejföl
só, frissen őrolt bors
kakukkfű
1 mokkásnál pirospaprika
1 tk zsemlemorzsa
1 diónyi vaj

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)

Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .

Jó étvágyat!

Ropogós tepsis burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Egyszerű húsos káposzta
Egyszerű húsos káposzta

A szalonnát kisütjük. A zsírján a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát , majd a kimosott káposzta felét, a kolbászt és a húst. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
RAKOTT KARFIOL RIZZSEL
RAKOTT KARFIOL RIZZSEL

A karfiolt rózsáira szedem és felteszem főni sós vízbe. A vöröshagymákat megpucolom, apróra vágom. Felteszem egy kiolajozott serpenyőbe párolódni, majd hozzáadom a darált húst, és...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a lisztet, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a sót. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd annyi jéghideg vizet adagolunk hozzá apránként, amivel viszonylag kemény tésztává áll össze az egész. Fél órára hűtőbe tesszük, majd gyo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk