a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
fél tk. reszelt narancshéj
fél narancs leve
50 ml tej
a töltelékhez:
2 tojásfehérje
10 dkg vaj
15 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére:
16 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tesszük és belenyomkodjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport. Végül beleforgatjuk a a kemény habot. A tölteléket a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tölteléket beborítjuk a másik tésztalappal. A sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kis pihentetés után már fel is vághatjuk.
A tésztaalaphoz 1.A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a szélét is körben befedje. 2.Elősütjük 5 percig. A töltelékhez 1.Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kihűlt minden, akkor a tésztára a krémet, arra a habot felkenni. Díszíteni lehet rászitált kakaóval, vagy tortadarával. Én csak a kanállal megpaskoltam a habot.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA krémhez összefőzünk 1/2 liter tejet, 20 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot, majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A réteslapokat 8 részre osztjuk, felvágjuk, majd a kis lapocskákat vékonyan lekenjük olvasztott vajjal és kettőt-kettőt egymásra teszünk. 2. Az így elkészített réteslapokat mu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű