- 40 dkg finomliszt,
- 1 dl tej,
- 2 db kockacukor,
- 2 dkg élesztő,
- 2 evőkanál étolaj,
- 2 mk só
- 1 tubus pizzakrém,
- 5 főtt tojás,
- 1 citrom,
- 15 olívabogyó,
- 2 tonhalkonzerv
- 30 dkg reszelt trapista
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel, felfuttatjuk. Az élesztős tejet és a kimért liszt egy részét a kelesztő edénybe öntjük és összekeverjük. Galuska lágyságú tésztát kapunk. Pár percre lezárjuk az edényt. Majd hozzáadjuk a sót, az olajat , és annyi langyos vizet (kb.: 1,5 dl) hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Összekeverjük, a tetejét meglisztezzük. Az edényt lezárjuk. A megkelt tésztát olajos tepsibe öntjük, széthúzzuk, a peremén vastagabbra hagyjuk, villával megszurkáljuk. Vékonyan megkenjük olajjal, megrakjuk a feltétekkel. Forró sütőben 20-30 percig sütjük
elkészítés A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. ◾️Lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok., duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben teljesen keverd el az élesztőt. Egy tálban mérd ki a lisztet, add hozzá a sót, keverd össze. Öntsd bele az életsztős vizet, és gyúrd addig a tésztát, amíg homogén, sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes