menu

Családireceptkönyv.hu

Tonhalas pizza


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg finomliszt,
- 1 dl tej,
- 2 db kockacukor,
- 2 dkg élesztő,
- 2 evőkanál étolaj,
- 2 mk só
- 1 tubus pizzakrém,
- 5 főtt tojás,
- 1 citrom,
- 15 olívabogyó,
- 2 tonhalkonzerv
- 30 dkg reszelt trapista

Elkészítés:


A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel, felfuttatjuk. Az élesztős tejet és a kimért liszt egy részét a kelesztő edénybe öntjük és összekeverjük. Galuska lágyságú tésztát kapunk. Pár percre lezárjuk az edényt. Majd hozzáadjuk a sót, az olajat , és annyi langyos vizet (kb.: 1,5 dl) hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Összekeverjük, a tetejét meglisztezzük. Az edényt lezárjuk. A megkelt tésztát olajos tepsibe öntjük, széthúzzuk, a peremén vastagabbra hagyjuk, villával megszurkáljuk. Vékonyan megkenjük olajjal, megrakjuk a feltétekkel. Forró sütőben 20-30 percig sütjük

Tonhalas pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csirkehúsos pizza
Csirkehúsos pizza

20 dkg kicsontozott csirkecombot nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg f inomra vágott vöröshagymát vajban kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, kevés zúzott fokhagymával, sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizza kemencében sütve
Pizza kemencében sütve

1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veronika
Olasz: Pizza
Olasz: Pizza

1. Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. 2. Pihentesd fél ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tibor
Tonhalas pizza
Tonhalas pizza

A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel, felfuttatjuk. Az élesztős tejet és a kimért liszt egy részét a kelesztő edénybe öntjük és összekeverjük. Galu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk