- 40 dkg finomliszt,
- 1 dl tej,
- 2 db kockacukor,
- 2 dkg élesztő,
- 2 evőkanál étolaj,
- 2 mk só
- 1 tubus pizzakrém,
- 5 főtt tojás,
- 1 citrom,
- 15 olívabogyó,
- 2 tonhalkonzerv
- 30 dkg reszelt trapista
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel, felfuttatjuk. Az élesztős tejet és a kimért liszt egy részét a kelesztő edénybe öntjük és összekeverjük. Galuska lágyságú tésztát kapunk. Pár percre lezárjuk az edényt. Majd hozzáadjuk a sót, az olajat , és annyi langyos vizet (kb.: 1,5 dl) hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Összekeverjük, a tetejét meglisztezzük. Az edényt lezárjuk. A megkelt tésztát olajos tepsibe öntjük, széthúzzuk, a peremén vastagabbra hagyjuk, villával megszurkáljuk. Vékonyan megkenjük olajjal, megrakjuk a feltétekkel. Forró sütőben 20-30 percig sütjük
1 Liter vízhez hozzá rakom a sót a cukrot, lisztet és az élesztőt és az olajat be dagaszuk amíg el nem válik az edény falától 20 percig állni hagyuk és liszten ki nyújtjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű10 dkg darált marhahúst fokhagymával egy kevés olajban jól megpirítunk, a sugo felét hozzáadva megpároljuk. A sugo másik felében megpárolunk 10 dkg előre beáztatott tarkababot. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat eldolgozzuk, majd sütőpapíron kör alakúra formázzuk. 10 percig sütjük, majd rátesszük a kívánt feltéteket és még 8 percig sütjük 180C°-on.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesKeverő télba teszem az alapanyagokat.Összekeverem vagy géppel vagy kézzel.A tésztát 6 felé osztom kézzel vagy nyújtófával kinyújtom.Egy serpenyőt fölteszek melegedni beleteszem a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű