Víz
Só
Rizs (lehetőleg basmati)
És bármi amivel felszeretnéd dobni
-züldség (borsó, kukorica)
Akár kurkuma, vagy currypor
Sziasztok!
Hoztam egy hasonlóan egyszerű receptet mint a zacskós rizs elkészítését.
Nagyon egyszerű, sokan főzik a rizst még mindig a szokásos olajon megpirítani stb, stb dupla víz nah ez az amit én utálok szakács létemre sohase lett ugyanolyan.
Azóta mindig ugyanúgy csinálom,
Lábasba tegyél fel vizet forrni, rakd bele a a riszt amennyit kiakarsz főzni rakj hozzá sót és főzd puhára.
Ha kiszeretnéd egészíteni akkor tehetsz bele kurkumát, vagy curryt is de kifőzheted zöldséggel is.
Szűrd le hideg vizzel tegyél hozzá egy kis olívaolajat keverd át.
Áfonyabefőtt: 75/25 vs 1 perc Áfonya szörp : 80/25 vs 1 perc Almabefőtt: 80/25 vs 1 perc Körtebefőtt: 85/25 vs 1 perc Körte ivólé: 90/30 vs 2 perc Szilvabefőtt 90/30 vs 2 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszersó készítés házilag 1 kilogramm finom só 30 gramm fokhagyma granulátum 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál őrölt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű