Hozzávalók:
sertés húsos gerinc csont
1.5 kg
vegyes zöldség
0.5 kg
víz
2.5 liter
vöröshagyma
1 db
fokhagyma gerezd
2 db
tv paprika
1 db
petrezselyem zöld
1 csokor
bors(10 szem)
egészkömény (7szem)
1 tk. só
2 db erőleveskocka
A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük.
Kb. 30 percnyi gyöngyöző forrás után hozzáadjuk a sót és egész borsszemeket. További fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a köménymagot és a Knorr Erőleves kockát. További 30 percen keresztül főzzük, végül hozzáadjuk a fehér cérnával csokorba kötött petrezselyemzöldet, 30 percen át főzzük. Kóstolás követően sóval utóízesíthetjük.
A tűzről lehúzva 10 percig pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A csontról leszedett, megfőtt hússal, zöldségekkel, tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk.
Utóízesítéshez használj vegetát ,, mely a benne lévő ízletes zöldségeknek köszönhetően harmonikusan fokozza ételeinek ízét.
A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajba teszek pirospaprikát, bors, kömény, vegeta vagy só, hagymapor, fokhagymapor majd összekeverem és a pecsenyehúst (1Kg) beleforgatom úgy hogy mindenhol érje és abban hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes