Hozzávalók:
sertés húsos gerinc csont
1.5 kg
vegyes zöldség
0.5 kg
víz
2.5 liter
vöröshagyma
1 db
fokhagyma gerezd
2 db
tv paprika
1 db
petrezselyem zöld
1 csokor
bors(10 szem)
egészkömény (7szem)
1 tk. só
2 db erőleveskocka
A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük.
Kb. 30 percnyi gyöngyöző forrás után hozzáadjuk a sót és egész borsszemeket. További fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a köménymagot és a Knorr Erőleves kockát. További 30 percen keresztül főzzük, végül hozzáadjuk a fehér cérnával csokorba kötött petrezselyemzöldet, 30 percen át főzzük. Kóstolás követően sóval utóízesíthetjük.
A tűzről lehúzva 10 percig pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A csontról leszedett, megfőtt hússal, zöldségekkel, tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk.
Utóízesítéshez használj vegetát ,, mely a benne lévő ízletes zöldségeknek köszönhetően harmonikusan fokozza ételeinek ízét.
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A fokha...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA húst kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és a zsírban ropogós pirosra sütjük. A vajban megpirítjuk a hagymát, és addig pároljuk benne a megsózott, borsozott, apróra v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA szalonnát felkockázom zsírjára pirítom hozzáadom a zsírt és a nagyobb kockára vágott hagymát is ledinsztelem,a húst megmosom csíkozom és hozzáadom a hagymához fehéredésig pirítom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű