Családireceptkönyv.hu

Orjaleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

sertés húsos gerinc csont
1.5 kg
vegyes zöldség
0.5 kg
víz
2.5 liter
vöröshagyma
1 db
fokhagyma gerezd
2 db
tv paprika
1 db
petrezselyem zöld
1 csokor
bors(10 szem)
egészkömény (7szem)
1 tk. só
2 db erőleveskocka

Elkészítés:


A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük.

Kb. 30 percnyi gyöngyöző forrás után hozzáadjuk a sót és egész borsszemeket. További fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a köménymagot és a Knorr Erőleves kockát. További 30 percen keresztül főzzük, végül hozzáadjuk a fehér cérnával csokorba kötött petrezselyemzöldet, 30 percen át főzzük. Kóstolás követően sóval utóízesíthetjük.

A tűzről lehúzva 10 percig pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A csontról leszedett, megfőtt hússal, zöldségekkel, tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:




Utóízesítéshez használj vegetát ,, mely a benne lévő ízletes zöldségeknek köszönhetően harmonikusan fokozza ételeinek ízét.

Orjaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Fűszeres sült tarja - OK
Tarja - Fűszeres sült tarja - OK

1. Egy szűrőtál apró krumplit megtisztítottam, megmostam, hosszában kettévágtam. Egy közepes tepsit kicsit kiolajoztam, hogy ne ragadjon le a krumpli, majd a felezett krumplikat al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Burgonyás, húsos egybefasírt 2
Burgonyás, húsos egybefasírt 2

A burgonyát lereszeljük, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. A húst, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A massza állagától függően adjuk hozzá a zse...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Fasírt
Fasírt

1. Összegyúrjuk a hozzávalókat. 2. Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalontüdő zsemlegombóccal
Szalontüdő zsemlegombóccal

A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk