menu

Családireceptkönyv.hu

Bagett


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő

Összekeverem, míg szépen összeáll a tészta. Egy tálba teszem, konyharuhával letakarom éjszakára. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, felhasználás előtt vegye át a szobahőt.

Másnap: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8 dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.

2. Kiolajozott kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni.

3. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.

4. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacskó ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacskóba. Egy tasakban két bagett fér el.

5. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.

6. A sütőt előmelegítem 220 fokra.

7. Óvatosan benyúlok a zacskóba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacskóba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.

8. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.

9. Kibontom a zacskóból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.

Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szendvicskenyér
Szendvicskenyér

Az átszitált liszthez tegyük hozzá a sót és a tejfölt is. A folyadékok keverékében - mikrózzuk meg kicsit,hogy meleg legyen - futtassuk fel az élesztőt . Dagasszuk a tésztát. Én ,a...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Zöldséges kenyér
Zöldséges kenyér

A száraz összetevőket összekeverem a kihűlt és megdinsztelt hagymával, 1 paprikával, 2 gerezd fokhagymával. Annyi kefírt adunk hozzá, hogy jól ki lehessen dolgozni. 1 órát keleszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Fokhagymás-magos hűtős kifli
Fokhagymás-magos hűtős kifli

A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott f...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
00. Török kenyér /Ramazan pide
00. Török kenyér /Ramazan pide

Folyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk