200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő
Összekeverem, míg szépen összeáll a tészta. Egy tálba teszem, konyharuhával letakarom éjszakára. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, felhasználás előtt vegye át a szobahőt.
Másnap: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8 dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő
1. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.
2. Kiolajozott kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni.
3. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.
4. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacskó ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacskóba. Egy tasakban két bagett fér el.
5. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.
6. A sütőt előmelegítem 220 fokra.
7. Óvatosan benyúlok a zacskóba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacskóba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.
8. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.
9. Kibontom a zacskóból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.
A paradicsomot felaprítjuk és egy mély tálba tesszük. Ráöntjük a vizet és rámorzsoljuk az élesztőt. Hozzátesszük a többi hozzávalót a só kivételével, jól kidagasztjuk, végül a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük az öregtésztát napközben pár órát (1-1.5) az ablakba meleg helyen pihentetve zacskóba , amikor lyukacsos szivacsos lesz már használható , ha jól ki izzadta magát )...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1 A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába belekeverjük a krémsajtot, a sót és a sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzá adjuk a krémsajtos sárgáját és óvatosan összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű