menu

Családireceptkönyv.hu

Bagett


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő

Összekeverem, míg szépen összeáll a tészta. Egy tálba teszem, konyharuhával letakarom éjszakára. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, felhasználás előtt vegye át a szobahőt.

Másnap: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8 dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő

Elkészítés:


1. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.

2. Kiolajozott kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni.

3. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.

4. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacskó ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacskóba. Egy tasakban két bagett fér el.

5. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.

6. A sütőt előmelegítem 220 fokra.

7. Óvatosan benyúlok a zacskóba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacskóba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.

8. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.

9. Kibontom a zacskóból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.

Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: KISS
Teljes kiőrlésű formakenyér
Teljes kiőrlésű formakenyér

Elkészítés: Kezdetben nem adjuk hozzá az egész vizet, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükségünk az egészre. Előbb 2,3 dl langyos vizet a mixer táljába öntünk és rászórjuk a s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Sajtos stangli
Sajtos stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
GM Bagett szögletes formában ?
GM Bagett szögletes formában ?

Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós házi kifli
Ropogós házi kifli

A lisztet elkeverjük a sóval, a tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, valamint az élesztőt. A tejes keveréket összekeverjük a liszttel, és amikor összeállt, belegyúrjuk a...

Elkészítési idő: 1,30perc - 20pe
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk