Családireceptkönyv.hu

Darás tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 40 dkg fodrosmetélt tészta, kb. két bögrényi búzadara, kis olaj, só, lekvár

Elkészítés:


1. A tésztát sós vízben kifőzöm. A darát egy kis olajon megpirítom, majd sózom, felöntöm kb. 1,5 dl vízzel, és morzsásra szárítom.

2. A kifőtt tésztához hozzákeverem.

3. Lekvárral és porcukorral meghintve tálalom.

Darás tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kukorica prósza
Kukorica prósza

A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat jól összekeverem. Egy sűrű, de könnyen keverhető massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos (Mama)
Lángos (Mama)

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lehűlt krumplit egy tálba tesszük a liszttel és sóval együtt, hozzáöntjük az élesztős tejet is és elkezdjük összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Klasszikus szilvás gombóc
Klasszikus szilvás gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk