kb. 40 dkg fodrosmetélt tészta, kb. két bögrényi búzadara, kis olaj, só, lekvár
1. A tésztát sós vízben kifőzöm. A darát egy kis olajon megpirítom, majd sózom, felöntöm kb. 1,5 dl vízzel, és morzsásra szárítom.
2. A kifőtt tésztához hozzákeverem.
3. Lekvárral és porcukorral meghintve tálalom.
A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat jól összekeverem. Egy sűrű, de könnyen keverhető massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lehűlt krumplit egy tálba tesszük a liszttel és sóval együtt, hozzáöntjük az élesztős tejet is és elkezdjük összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű