menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti sonkás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg főtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús

Elkészítés:


1. Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom.

2. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverem a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.

3. Keverőgéppel hólyagossá dolgozom, majd belekeverem a darált sonkát.

4. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztem.

5. Kétfelé szedem, két cipót formálok belőle, majd sütőlemezre téve a háromnegyedes fokozatra előmelegített sütőben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütöm.

6. A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.

Húsvéti sonkás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Hagymás kenyér
Hagymás kenyér

A vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A száraz hozzávalókat és a kihűlt hagymát összekeverjük egy tálban, hozz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kenyértányér
Kenyértányér

1/2 dl cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elvegyítjük a sóval, a zöld fűszerrel, beleöntjük az élesztőt, majd az olajat. Annyi vízzel dagasztjuk össze, hogy puha tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Arab kenyérlepény (Zatta)
Arab kenyérlepény (Zatta)

Futtassuk fel az élesztőt a fél dl langyos vízzel és a cukorral! Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a maradék vizet, majd fokozatosan dolgozzuk hozzá az olajat is. Dagasszuk 20 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos fehér kenyér
Sajtos fehér kenyér

1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk. 2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk