50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg főtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús
1. Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom.
2. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverem a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
3. Keverőgéppel hólyagossá dolgozom, majd belekeverem a darált sonkát.
4. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztem.
5. Kétfelé szedem, két cipót formálok belőle, majd sütőlemezre téve a háromnegyedes fokozatra előmelegített sütőben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütöm.
6. A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.
Az élesztőt cukorral és langyos vízzel felfuttatom. A lisztet, a sót és a sütőport össze szitálom egy dagasztó edénybe. Egy bögrében összekeverem az olajat, 1 tk cukrot és a joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. 2. lépés Jó alaposan összekeverjük és 10-15 percet hagyjuk állni. Egy kisebb méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAdd hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni. Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű