50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg főtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús
1. Az élesztőt elkeverem fél dl langyosra melegített tejjel, és a cukorral, majd felfuttatom.
2. A szitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt összekeverem a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
3. Keverőgéppel hólyagossá dolgozom, majd belekeverem a darált sonkát.
4. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztem.
5. Kétfelé szedem, két cipót formálok belőle, majd sütőlemezre téve a háromnegyedes fokozatra előmelegített sütőben mintegy 1 óra alatt szép pirosra sütöm.
6. A vége felé a tetejét megspriccelem vízzel, hogy szép piros legyen.
Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk. 2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot. 3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem fel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk. kb.15 percig pihenni hadjuk.8 részre szedjük. Kis gömböket formázunk és 15-20percig pihenni hadjuk. Nyújtom majd feltekerem.Tepsibe téve megkenem őket tejjel. Amíg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes