Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi gesztenyetorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


mintázathoz: 2 dkg puha vaj, 1/2 tojásfehérje, 1,5 dkg porcukor, 1,5 dkg liszt, 1 dkg cukrozatlan, sötét kakaópor

tésztához: 3 tojás, 1 tojássárgája és a mintázatból maradt tojásfehérje, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 evőkanál rum, csipet só

krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg mascarpone, 1/2 dl rum, 5-10 dkg porcukor, magozott meggybefőtt

tálaláshoz: tejszínhab (elhagyható), csokoládéforgács (elhagyható), magozott meggybefőtt

Elkészítés:


1. A mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral.

2. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig.

3. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű masszává keverjük.

4. A sütőpapírt a sablonra tesszük, rögzítjük, hogy ne csúszkáljon rajta.

5. A krémet vastag nejlonzacskóba vagy a legkisebb lyukú fejjel ellátott habzsákba tesszük. A zacskó sarkát levágjuk, és a sablon alapján megrajzoljuk a mintázatot. Ha már belejöttünk, akár további indákat is rajzolhatunk hozzá. Az így kapott rajzot a tészta elkészültéig hűtőbe téve tároljuk.

6. A tésztához a tojást mély tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és robotgép legmagasabb fokozatán addig verjük, míg a térfogata nagyjából háromszorosára nem nő.

7. A gépet kisebb fokozatra kapcsolva apránként a tojáshoz adjuk a cukrot és a lisztet, majd a rumot.

8. A sütőpapírra rajzolt mintázatot a tepsibe tesszük, és a tésztát óvatosan ráöntjük, figyelve, hogy a tészta mindenhol fedje a rajzolatot.

9. 180 fokos sütőbe téve 8-10 perc alatt megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

10. A töltelékhez a csokoládét felolvasztjuk, és a gesztenyemasszához adjuk.

11. Robotgéppel hozzákeverjük a mascarponét és a rumot, ha kell, porcukorral ízesítjük.

12. Ezután rákenjük a krémet, és a piskótát óvatosan feltekerjük úgy, hogy a két széle egymáshoz érjen. Ez lesz a sütemény alja.

13. Tálcára helyezzük, és akár azonnal tálalhatjuk.

14. Adhatunk hozzá tejszínhabot, és megszórhatjuk csokoládéforgáccsal is.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. 30 x 40 cm-es tepsihez.

2. Előre elkészíthető sütemény, amely a hűtőben tárolva 3-4 napig eláll.

Karácsonyi gesztenyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Méteres kalács torta recept
Méteres kalács torta recept

Piskóta készítése:Sárga piskóta: 6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Meggyes csokitorta
Meggyes csokitorta

A sütőt előmelegítjük. Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük. Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztmentes csokitorta
Lisztmentes csokitorta

A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legfinomabb málnás sajttorta
A legfinomabb málnás sajttorta

A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk