menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 dkg főtt, áttört krumpli, 40 dkg liszt, 1 kocka élesztő (ha épp fél kockányi van kéznél, az se baj), 1 dkg só, 1 löttyintésnyi olaj, langyos tej

Elkészítés:


1. Dagasztótálban keverjük össze a lisztet a sóval és a krumplival, adjuk hozzá a tejben feloldott élesztőt, és kezdjük dagasztani.

2. Ha már nagyjából összeállt a tészta, löttyintsük rá az olajat és dagasszuk tovább.

3. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát kapjunk. Sokat könnyít az életünkön, ha a dagasztást gépre bízhatjuk.

4. A kész tésztát takarjuk le, és hagyjuk kelni fél órát.

5. Közben hagymát gyaluljunk jó vékonyra.

6. Jóféle húsos szalonnát – a kolozsvári szalonna az igazi, de a bacon szélként kínált csíkokból se rossz – vágjunk csíkokra.

7. Egy nagy pohár tejfölt keverjünk simára, picit sózzuk, borsozzuk meg, és nyomjunk bele 2-3 gerezd fokhagymát.

8. Attól függően, hogy mit lelünk a hűtőben, karikázhatunk kolbászt, virslit, krinolint, csíkozhatunk sonkát rá, de volt már hogy két elárvult kemény tojást is rászeleteltem.

9. A szalonnánkat olvasszuk ki, ha kolbászt vagy más felvágottfélét is szánunk rá, azt süssük át egy kicsit a szalonna zsírján.

10. Ha megsültek, vegyük ki és a zsírt keverjük a tejfölbe.

11. Mire ezekkel elkészültünk, a tésztánk is valószínűleg megkelt már.

12. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és nyomkodjuk egyenletes vastagságúra benne a tésztát.

13. Vékonyan kenjük meg a tésztát a tejföllel és jó forró sütőben (200 fok) süssük 10-15 percig. A tészta sarkain látjuk, ha már kezd színesedni, vegyük ki.

14. Szórjuk rá a hagymát, a szalonnát és az egyéb elősütött rávalókat, majd csurgassuk meg a maradék tejföllel.

15. Dugjuk vissza a sütőbe 5-10 percre, hogy átforrósodjon minden rápakolt földi jó, és a sarkai sült kenyér színűek legyenek.

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás pizza
Gombás pizza

1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Pizza
Pizza

Felmelegített tejben felfuttatjuk az élesztőt az 15/20 perc. Majd hozzávalókat összegyúrjuk, hajdúk kelni a tésztát 45-60 percig. Majd ketté választjuk a tésztát. kigyújtjuk és...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi calzone (Bmintbalázs)
Nápolyi calzone (Bmintbalázs)

Első lépésben melegítsd elő a sütőt a lehető legmagasabb fokozatra. Mérj ki 420 g pizzatésztát. (ez a mennyiség pontosan 250 g lisztből készül.- recept: pizzatészta (Bmintbalázs)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók
Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók

a tészta A langyos tejhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk