40 dkg nagykockatészta, 5-7 ek sárgabaracklekvár, 7-8 ek kristálycukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek zsemlemorzsa, 8 + 2 dkg vaj/margarin, 4-5 ek őrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 4 tojás, só
1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk.
2. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral habosra keverjük.
3. A tejfölt, a citromhéjat és a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.
4. Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk.
5. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmad tésztával befedjük.
6. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk.
7. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on) 45-50 percen át sütjük.
8. Melegen, kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
A 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk, hozzáöntünk 3 dl vizet, 2 dl tejet és a MAGGI Tésztás fortélyok Bolognai spagetti alapot, majd egy percig főzzük. A 15 dkg nyers tés...
Elkészítési idő:A felhasznált alapanyagokról: A besamel mártás receptjét itt olvashatod. Hígabb besamelt használj, tehát csapott vagy éppen hogy púpozott evőkanál liszttel számolj. Az eredeti...
Elkészítési idő: 1 óra 25 percA tejet felforralom a cukorral és a vaníliás cukorral és csipet sóval, majd adagonként hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet és robotgéppel alaposan összekeverem. Folya...
Elkészítési idő: