40 dkg nagykockatészta, 5-7 ek sárgabaracklekvár, 7-8 ek kristálycukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek zsemlemorzsa, 8 + 2 dkg vaj/margarin, 4-5 ek őrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 4 tojás, só
1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk.
2. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral habosra keverjük.
3. A tejfölt, a citromhéjat és a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.
4. Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk.
5. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmad tésztával befedjük.
6. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk.
7. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on) 45-50 percen át sütjük.
8. Melegen, kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
bedagasztani, 6 felé osztani mindegyiket kisodorni, megkenni :20 dkg cukor 1 vaj 3 kanál kakao( összekerni) ezzel megkenni felsodorni 3 darabbol fonni, sütöpapirra tenni megkenni s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott krumplit nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a bográcsban a zsíron üvegesre pároljuk. 2. A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük föni sós vízbe. Az alapot elkészítjük közben. Kevés zsíradékon a bacont megpirítjuk, majd hozzáadunk tejszínt, tejet, sajtot (ízlés szerint), majd sóval, bo...
Elkészítési idő: kb. fél óra Nehézség: KönnyűLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/kombe/ Tálba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű