40 dkg nagykockatészta, 5-7 ek sárgabaracklekvár, 7-8 ek kristálycukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek zsemlemorzsa, 8 + 2 dkg vaj/margarin, 4-5 ek őrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 4 tojás, só
1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk.
2. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral habosra keverjük.
3. A tejfölt, a citromhéjat és a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.
4. Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk.
5. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmad tésztával befedjük.
6. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk.
7. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on) 45-50 percen át sütjük.
8. Melegen, kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
1. A vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. 2. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állan...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKeverjük el az élesztőt a langyos vízben 1 kanál liszttel és 1 kanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, olajat keverjük el a felfutott élesztővel. Jól összegyúrni a tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat közepes lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük. A spagettit lobogó sós vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes