40 dkg nagykockatészta, 5-7 ek sárgabaracklekvár, 7-8 ek kristálycukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek zsemlemorzsa, 8 + 2 dkg vaj/margarin, 4-5 ek őrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 4 tojás, só
1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk.
2. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral habosra keverjük.
3. A tejfölt, a citromhéjat és a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is.
4. Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk.
5. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmad tésztával befedjük.
6. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk.
7. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on) 45-50 percen át sütjük.
8. Melegen, kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
A hozzávalókat összeállítjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk – a közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Forró olajban kisütjük, porcukorral...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka bele...
Elkészítési idő: 1,5 óraLeveles tésztába töltött káposzta gombócait töltjük, batyukba ,vagy tetszés szerinti formákba.Tetejét tojással meg kenjük .Zsirpapirral bélelt tepsibe fektetjük,majd megsütjük.Jó...
Elkészítési idő: