zsír, 1 ek liszt, 1 dl tej, só, 3 dl tejföl, 15 dkg gomba, 15 dkg füstölt tarja, bors, 1/2 kg makaróni, reszelt sajt
1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel.
2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a darált tarját és borsozzuk.
3. A makarónit kifőzzük, elkeverjük a tejfölös mártással és a gombás sonkával.
4. Mély tűzálló tálba rakjuk, jól átforrósítjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát. 2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. (Kb. 2 perc) A tejet állandó kevergetés m...
Elkészítési idő:A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már j...
Elkészítési idő: 45 percElkészítjük a kenyértésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és kis fészket készítünk a közepébe. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, kis langyos vizet öntünk rá, pici lisztet szórun...
Elkészítési idő: