zsír, 1 ek liszt, 1 dl tej, só, 3 dl tejföl, 15 dkg gomba, 15 dkg füstölt tarja, bors, 1/2 kg makaróni, reszelt sajt
1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel.
2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a darált tarját és borsozzuk.
3. A makarónit kifőzzük, elkeverjük a tejfölös mártással és a gombás sonkával.
4. Mély tűzálló tálba rakjuk, jól átforrósítjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Egy dupla aljú lábasban vagy wok serpenyőben egy kis olajon megsütjük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a paradicsompürét és átpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet apránként adagoljuk hozzá. Kb.3-4 perc alatt megfő.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1dl. langyos tejben, 1kk. cukorral megkelesztjük. A liszt közepében mélyedést csinálunk, beleöntjük a megkelt kovászt, majd hozzátesszük a főtt áttört burgonyát, egy k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket tedd egy tepsibe, önts rá némi vizet, és szórd meg sóval, borssal, valamint a szódabikarbónával. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold puhára. A penn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű