Családireceptkönyv.hu

Sonkás-gombás makaróni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zsír, 1 ek liszt, 1 dl tej, só, 3 dl tejföl, 15 dkg gomba, 15 dkg füstölt tarja, bors, 1/2 kg makaróni, reszelt sajt

Elkészítés:


1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel.

2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a darált tarját és borsozzuk.

3. A makarónit kifőzzük, elkeverjük a tejfölös mártással és a gombás sonkával.

4. Mély tűzálló tálba rakjuk, jól átforrósítjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Sonkás-gombás makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bóka Éva
Rántott ,,mac&cheese'' golyók marinara szósszal
Rántott ,,mac&cheese'' golyók marinara szósszal

1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát. 2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. (Kb. 2 perc) A tejet állandó kevergetés m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplinudli (angyalbögyörő)
Krumplinudli (angyalbögyörő)

A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már j...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Laska
Laska

Elkészítjük a kenyértésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és kis fészket készítünk a közepébe. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, kis langyos vizet öntünk rá, pici lisztet szórun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk