zsír, 1 ek liszt, 1 dl tej, só, 3 dl tejföl, 15 dkg gomba, 15 dkg füstölt tarja, bors, 1/2 kg makaróni, reszelt sajt
1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel.
2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a darált tarját és borsozzuk.
3. A makarónit kifőzzük, elkeverjük a tejfölös mártással és a gombás sonkával.
4. Mély tűzálló tálba rakjuk, jól átforrósítjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásból a darával galuskát készítek, amelybe egy csipet sót, borsot, reszelt kurkumát teszek. Középnagyságúra szaggatva, sós vízben kifőzöm. Kivajazott tűzálló tálba egy sor pet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarhonyát pirítsuk barnára a zsiradékon. 2. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk így tovább, míg a hagyma megüvegesedik. 3. Tegyük bele a piros arany...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz