4 db nagyobb krumpli, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db csípős hegyes zöldpaprika, 3 db chili paprika, 2 db zöldségleveskocka, só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika, zellerlevél, petrezselyem, 1 szelet füstölt szalonna, 0.5 szál füstölt csípős parasztkolbász, 1 ek liszt, 1 dl tejföl, olívaolaj
1. A zöldségeket megpucolom.
2. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom.
3. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket.
4. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem.
5. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
6. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat.
7. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
8. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chili paprikát.
Az az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gulyáshoz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot és a paprikát szintén apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen. Kevés olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMeghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymakrém leveshez megtisztítjuk a hagymákat, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű