4 db burgonya, 2 dl főzőtejszín, 1 dl víz, 50 g parmezán sajt, kakukkfű ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 db babérlevél
1. A krumplit jó alaposan megmossuk és uborka szeletelőn leszeleteljük, szép papírvékony lesz.
2. Beledobjuk a tepsibe és rászórjuk a fűszereket, majd jó alaposan összeforgatjuk.
3. Belereszeljük a parmezán felét.
4. Beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd a tetejére rakjuk a babérlevelet és fólia alatt 1 óra alatt megpároljuk.
5. Ha megpuhult, reszelünk rá parmezánt, levesszük a babérlevelet és mehet a sütőbe sülni.
A céklát meghámozom és felkockázom, majd egy jénaiba dobom. Megszórom a fűszerekkel, meglocsolom olajjal, ráteszem a tetőt, és betolom a sütőbe 160 fokra. (leggazdaságosabb ha épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes nagyságú krumplikat héjában megfőzzük. Ha kész meghámozzuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk. Tepsibe egymás mellé rakjuk, sózzuk, megszórjuk egész köménnyel és rárakjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük. Közben a tejet egy kis lábas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVágjuk félbe a krumplikat és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (Nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elegendő.) Óvatosan vájjuk ki a b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű