4 db burgonya, 2 dl főzőtejszín, 1 dl víz, 50 g parmezán sajt, kakukkfű ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 db babérlevél
1. A krumplit jó alaposan megmossuk és uborka szeletelőn leszeleteljük, szép papírvékony lesz.
2. Beledobjuk a tepsibe és rászórjuk a fűszereket, majd jó alaposan összeforgatjuk.
3. Belereszeljük a parmezán felét.
4. Beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd a tetejére rakjuk a babérlevelet és fólia alatt 1 óra alatt megpároljuk.
5. Ha megpuhult, reszelünk rá parmezánt, levesszük a babérlevelet és mehet a sütőbe sülni.
A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA megmosott spárgát az alján ívben meghajlítjuk, majd hagyjuk ketté roppanni. A fejes részt lobogó sós, eritrites vízben 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés kacsazsíron lepirítottam a bulgurt, dobtam rá egy kisebb vöröshagyma felét, apró kockára vágva,ezzel dinszteltem, míg szép színe lett. Kétszeres mennyiségű alaplével öntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm. A finomra vágott vörös...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű