4 db burgonya, 2 dl főzőtejszín, 1 dl víz, 50 g parmezán sajt, kakukkfű ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 db babérlevél
1. A krumplit jó alaposan megmossuk és uborka szeletelőn leszeleteljük, szép papírvékony lesz.
2. Beledobjuk a tepsibe és rászórjuk a fűszereket, majd jó alaposan összeforgatjuk.
3. Belereszeljük a parmezán felét.
4. Beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd a tetejére rakjuk a babérlevelet és fólia alatt 1 óra alatt megpároljuk.
5. Ha megpuhult, reszelünk rá parmezánt, levesszük a babérlevelet és mehet a sütőbe sülni.
Daráld rizsszem nagyságú darabokra. Pirítsd kevés olajon serpenyőben, vagy olaj nélkül sütőben, 200°C-n, sütőpapíron vékonyan elterítve. Annyi vízzel, hogy ellepje, párold puhár...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyűek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat beirdaljuk közepéig Fűszersóval bőven hintjük és 250 fokos sütőben kb 2 dl olajban sütjük 30-40 perc után a megtűzdeljük.A vágásokba rakosgatjuk a felkarikázott hag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, bevagdossuk. 2. Sózzuk, borsózzuk és megkenjük olvasztott vajjal. 3. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, közben 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű