4 db burgonya, 2 dl főzőtejszín, 1 dl víz, 50 g parmezán sajt, kakukkfű ízlés szerint, szerecsendió ízlés szerint, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 db babérlevél
1. A krumplit jó alaposan megmossuk és uborka szeletelőn leszeleteljük, szép papírvékony lesz.
2. Beledobjuk a tepsibe és rászórjuk a fűszereket, majd jó alaposan összeforgatjuk.
3. Belereszeljük a parmezán felét.
4. Beleöntjük a tejszínt és a vizet, majd a tetejére rakjuk a babérlevelet és fólia alatt 1 óra alatt megpároljuk.
5. Ha megpuhult, reszelünk rá parmezánt, levesszük a babérlevelet és mehet a sütőbe sülni.
A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk. A kroketteket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kevés olajon pirítom (kifehéredésig), kevergetni kell, hogy ne égjen le, kb. 2-3 perc. Felöntöm vízzel, hozzáadom a hagymát, egy kevés sót és forrástól számított kb. 5 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű