4 kisebb uborka (kb. 60 dkg), 25 dkg túró, 2 ek tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb, piros húsú zöldpaprika, 1 kisebb sárgarépa, 1 ek mustár, 1 cs friss tárkony, só
1. Az uborkákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk.
2. A túrót áttörjük, a tejföllel simára keverjük.
3. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, majd a nagyon apróra vágott piros húsú zöldpaprikát és a megreszelt sárgarépát.
4. Sóval, mustárral, összevágott tárkonylevéllel ízesítjük.
5. A túrós krémet a kivájt uborkákba töltjük, és tálalásig behűtjük.
A brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtot alufóliában forró vízben 20 percig főzzük, majd 30x30 cm-re kinyújtjuk. 2. Kibéleljük vékony sonkaszeletekkel, majd rákenjük a krémet. 3. A vajat összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Ezeket mixer segítségével jól kikavarni egy virslit beleállítani a paprikába és körberakni töltelékkel, de lehet többféle színű paprikákat apróra összevágni és a túróba belekava...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csicseriborsót megfőzzük majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, aprítógépbe öntjük. Hozzáadjuk a tahinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olívaolajat, és pulzál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű