menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


27 dkg rétesliszt
1 db tojás
50 ml olaj
csipet só
150 ml tej
1 kávéskanál cukor
1 dkg élesztő

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk. 30 percig kelesztjük. Olajos deszkán kinyújtjuk. Kis pogácsákat szaggatunk, szorosan egymás mellé tepsibe rakjuk. 10 percig kelesztjük. Sütés után olajjal kenjük meg a tetejét. Vanília sodóval tálaljuk.

Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
Méteres kalács
Méteres kalács

4 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vizet, olajat, lisztet, sütőport és a felvert tojásfehérjét. Két részre osztjuk az egyikbe kakaót keverünk és két kikent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: minitunder
Túrótorta sütés és tojás nélkül
Túrótorta sütés és tojás nélkül

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mákos(-narancsos) aprósütemény
Mákos(-narancsos) aprósütemény

1. A lisztet és a porcukrot ( vaníliát, ha teszünk bele) egy edénybe tesszük, belekockázzuk a hideg vajat. Gyorsan elmorzsoljuk. Aki használhat tojássárgát, az tegye bele azt is. É...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kosárka
Kosárka

A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és kibéleljük vele a formákat A krémet a kibélelt formákba töltjük és megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk