Tészta: 1 kanàl Norbi liszt
1 kanàl kakaópor
½ csomag sütőpor
2 tojàs
5 dkg vaj olvasztva
1 kk Norbi édesitő
Szokàsos módon piskótàt sütsz. 180fok 20 perc sütés
Krém: 25dkg túró
25dkg mascarpone
narancsaroma, kevés édesítő
Zselé: 1 narancs leve, pici édesítő, víz, tortazselé por
A szokàsos módon piskótàt sütünk, 180fok 20 perc alatt (vékony tésztaréteg lesz!).
A krém hozzávalóit simára keverjük.
A zseléhez 1 narancs levét, pici édesítőt összekeverünk, hozzáadunk annyi vizet, hogy 2 dl folyadékunk legyen. A tortazselével felfőzzük.
A piskótára rásimítjuk a krémet, naranccsal kirakjuk, majd leöntjük a zselatinnal.
Legalább 1 órát tegyük hűtőszekrénybe.
A megmosott, kicsumázott és felnegyedelt epreket a barnacukorral együtt egy lábasba tesszük és egy pár percig összerottyantjuk. Egy villával vagy krumplinyomóval kissé összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kitekerem, az egyik szélére rakosgatom sorban a szalámit, megszórom reszelt sajttal. "Féltávig" derelyevágóval bevagdosom, a széleit vízzel lekenem, majd a papír segítsé...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű