sertéskaraj
zúzott fokhagyma
őrölt bors
Piros Arany
1 kg krumpli
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
olaj
só
tejföl
reszelt sajt
A hust kiklopfoltam,borsoztam,zuzott fokhagymaval bedorzsoltem, es megkentem Piros arannyal
Nem soztam , mert a Piros arany eleg sos.
Alufoliaval letakarteam es hagytam kb. 3 orat a hutoben.
A krumplit hasabokra vagtam, a sargarepat szeleteltem, a hagymat csikokra vagtam.
Az egeszet egy talba tettem, soztam,borsoztam, keves vegetat is tettem hozza, es keves olajjal jol osszekevertem.
A romai talat beaztattam, kb. 2 orat.
Beleraktam a krumplis masszat, ratettem a husszeleteket, es ratettem a romai tal felso reszet.
Hideg sutobe raktam, es utana gyujtottam meg a langot, kozepesnsel kicsit nagyobbra.
Amikor a hus megpuhult, akkor kiszedtem egy talba.
A tejfolt a reszelt sajttal osszekevertem, ratettem a krumplis masszara, es ovatosan osszeraztam,hogy a tejfolos sajt a krumplit mindenhol erje.
Utana visszatettem a husokat a tejfolos krumplira es fedo nelkul addig sutottem, ameddig a sajt megolvadt.
A római tál
Agyagedényt már igen régóta használ az emberiség az ételek elkészítésére és tárolására. Gondoljunk csak bele: egy-egy ásatáson a csontok mellett mindig előkerül a kor eszközeinek maradványa, azaz néhány agyagcserép. Az együtt töltött időt jellemzi, hogy közel tízezer éves edénytöredékere bukkantak Oroszországban, és Japánban is hasonlóan régi darabok kerültek elő. De ha csak saját iskolai emlékeinkre hagyatkozunk, akkor is két-háromezer évet utazhatunk az emberiség és az agyagcserép történetében: az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is agyagedényekben tároltak, szállítottak és főztek.
Az ipari forradalom és a technika mérhetetlen fejlődése ellenére, a régmúlttól az emberiséggel tartó agyagedény megmaradt. Ma már ugyan csak 1-1 példánnyal bírnak a háztartások, mégis vannak olyan ételek, amelyekhez kifejezetten ezekre az edényekre van szükség.
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vagdaltat elkészítjük,a nagyobb részét a tészta közepére halmozzuk. A félbe vágott tojásokat a hús halom közepére rakosgatjuk,a maradék hússal beborítjuk. Két oldalról ráhajtogat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csontos karajt egészben hagyjuk és készítünk rá egy pácot. 4 ek. mézet keverjünk össze 1 hüvelyujjnyi megtisztított, lereszelt gyömbérrel és 6 gerezd zúzott fokhagymával. Első l...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes