áfonyakrémleves
50 dkg áfonya
3 púpozott ek cukor
2 db fahéjrúd
4 db szegfűszeg
1 db citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl víz (annyival csináljuk, hogy ellepje a gyümölcsöt)
citromhab
1 csokor citromfű
2 dl hulala
áfonya krémleves
Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral.
Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.
citromhab
A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre.
1. Az epret kicsumázzuk, és alaposan megmossuk. 2. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. 3. Az epret vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után letu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA püspökkenyérformát kizsírozzuk, kilisztezzük. A gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, ruha között megszárítjuk. A csokoládét kistányér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű