Családireceptkönyv.hu

Áfonyakrémleves citromhabbal


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


áfonyakrémleves

50 dkg áfonya
3 púpozott ek cukor
2 db fahéjrúd
4 db szegfűszeg
1 db citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl víz (annyival csináljuk, hogy ellepje a gyümölcsöt)

citromhab

1 csokor citromfű
2 dl hulala

Elkészítés:



áfonya krémleves

Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral.
Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

citromhab

A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre.

Áfonyakrémleves citromhabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Doboskocka
Doboskocka

Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej +...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burganylabda
Sajtos burganylabda

Elkészítése: A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótarolád,diós-karamall krémmel
Piskótarolád,diós-karamall krémmel

Az elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk