Családireceptkönyv.hu

Pacalpörkölt


Írta:

Elk. idő: 2,5-3,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg marha pacal,3 nagy fej hagyma,1 db paradicsom, 2 db zöld paprika,(vagy 3 evőkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom),1 kis fej fokhagyma,1 evőkanál piros fűszerpaprika,2 zeller szál,2 evőkanál ecet,ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.1 kiskanál liszt,


Elkészítés:


A pacalt többször váltott vízben gondosan megmosom, majd annyi vízbe teszem, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntöm az ecetet, és legalább fél órán keresztül áztatom benne. Ezután az ecetes vizet leöntöm, a pacalt leöblítem, majd forrásban lévő vízbe dobom. Az újraforrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. Ezután fogok hozzá a tulajdonképpeni étel készítéséhez. Az előfőzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágom. A megtisztított és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve beleteszem a pacalt, és állandó keverés közben megpirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Megsózom és megborsozom. Fedő alatt majdnem puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot és a finomra vágott zeller zöldet. Liszttel elkevert fél dl vízzel besűrítem, és jól kiforralom, közben, folytonosan kevergetem.

Trükkök, tippek, praktikák:


:Aki szereti a csípős ízeket, az fűszerezze cseresznyepaprikával vagy paprikakrémmel.)
Miután a pacal készítése elég hosszadalmas, egyszerre nagyobb adagot is érdemes főzni belőle.

Pacalpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Expressz szilvás gombóc
Expressz szilvás gombóc

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, magot kiszedjük. Tálba tesszük őket, jól beszórjuk cukorral és fahéjjal. (Ízlés szerint értelem szerűen.) Félretesszük. Kevés olajon a zseml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Csirkés rizses ragu a sütőből
Csirkés rizses ragu a sütőből

rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymát felvágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a felszeletelt húst is. Fűszerezzük, amikor a hús elkezd pirulni, felöntjük egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Kolozsvári káposzta gerslivel
Kolozsvári káposzta gerslivel

A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, hogy harapható darabos legyen majd az ételben és nagyobb, forró serpenyőben (vagy vastag falú edényben) egy evőkanál olajra dobjuk, majd rögtön h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pizza
Pizza

. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk