Hozzávalók (3 db majdnem egykilós barhesz lesz):
- 1500 gr BL55 finomliszt
- 2 db közepes főtt burgonya, áttörve/lereszelve
- 20 gr friss élesztő
- 3 kk só
- 1 kk cukor
- 3 ek olaj
- a burgonya összes főzővize (ami nagyjából 3 dl volt nálam) + langyos víz szükség szerint
A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasztatjuk a géppel a tésztát és két órán át lefedve kelesztjük. Ezután három részre osztjuk a tésztát (használhatunk mérleget is), majd mindhármat 4 részre. (Összesen 3x4 darabka tésztánk lesz.) Gömbölyítsük mindet, és 10 percig pihentessük.
Tegyük a barheszeket egy-egy tepsire, takarjuk le konyharuhával és hagyjuk további fél órát kelni. Tojássárgával kenjük le, és szórjuk meg mákkal/szezámmal (vagy akár mindkettővel) és mérsékelt tűzön süssük pirosra (kb. 190-200 fokon 35 percig tartott nálam). Rácson hagyjuk kihűlni...ha mákunk van (márpedig van, mert szórtunk a tetejére), akkor még cserepek is lesznek rajta :).
Ha ettetek már finomat...hmmmmmm....kalácsízű és állagú, de kenyér (nincs benne se tej, se tojás). Minden porcikájában....valami mennyei!! :)
Gyors vendégváró. Természetesen finomabb saját készítésű leveles tésztából. De ha nincs elég idő, remek a bolti változatból is. Kicsit a fornettis burekasra hajaz az íze. A gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRozsos cipót sütöttem ma reggel smile hangulatjel Recept: előző este bekevertem a tésztát: 25 dkg bl 55 fehér liszt+25 dkg rozsliszt+2,5 dkg élesztő+1,5 tk só+4 dl langyos víz. Ezt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézBaranyai üzletben kapható, teljes kiőrlésű,60% csökkentett ch tartalmú, kész lisztkeverék (Anifitt - van külön kenyérre ,sütikre és pl. pizzára vagy édes péksütikre)...egy tálban ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűQuiche tészta elkészítése: A psylliumot elkeverjük a vízben. A liszteket elvegyítjük egy tálban, hozzáadjuk a sót, majd a felkockázott margarint, a vízben elkevert psylliumot é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű