5 főtt kemény tojás
1 lila hagyma
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál csípős mustár
3 evőkanál majonéz
só, bors
A tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráöntjük, jól összekavarjuk. Lehűtjük és pirítóssal, savanyú uborkával tálaljuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és néhány percet várunk, majd rátesszük az őrölt paprikát, elkeverjük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megpucolom és felkockázom. Felteszem egy lábosba főzni hozzáadom (friss gyümölcs akkor ha félig megpuhult az alma, ha konzerv akkor teljesen megpuhult az alma akkor tesz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csülköt odatesszük abálódni, jó néhány óra. Miután megpuhult a csülök, kivesszük az edényből. Bármit lehet készíteni belőle „Csak krumplis tésztát ne”. Tésztaszűrőn, átpasszír...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű