5 főtt kemény tojás
1 lila hagyma
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál csípős mustár
3 evőkanál majonéz
só, bors
A tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráöntjük, jól összekavarjuk. Lehűtjük és pirítóssal, savanyú uborkával tálaljuk.
40-50 dkg tetszés szerinti töltelék, pl.: sonkás-tojásos, medvehagymás-túrós, gombás-húsos, sült húsos-mustáros stb. a kenéshez: 1 kisebb tojás lazán felverve
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felszeleteljük, nem kockázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a libazsírt. Üvegesre pirítjuk a zsíron a vöröshagymát, majd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, krumplit és almát, pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük vízzel (vagy alap...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy keverőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a porélesztőt, és szárazon fakanállal összekeverjük, hozzáöntjük a víz 3/4 részét, és fakanállal összekeverjük, ha a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű