2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.
A páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: KözepesEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. 2. A cukkini két végét vágd le, majd vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét, hogy kis „hajókat” formázz. 3. A cukkini belsejét a nyers darált h...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk. 2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát és 1 fej felaprított vöröshagymát átsütjük. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű