22 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
5 dkg mandulaforgács vagy mogyoró
5 dkg vaj (laktózmentes is lehet)
1 evőkanál porcukor
1 csomag keksz (gluténmentes is lehet)
A kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal.Egy krémlapát segítségével a mascarpone sajtot elkeverem a porcukorral és a 3 evőkanál nutellával.
Egy 19 cm átmérőjű tortaformába beleteszem a kekszes keveréket, és szépen ellapítom. Erre kerül a nutellás mascarpone krém. Fagyasztóba teszem legalább egy órára. Ha több, az csak jó!
A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőbe megpirítom és közvetlenül a szervírozás ellőtt teszem a tortára, hogy finom ropogós legyen. Mandula helyett használhatunk mogyorót is! Akár egyben, akár kisebb darabokban.
Poharas változatban is készíthetjük! A pohár aljára tesszük a kekszes masszát, és rá a nutellás mascarponét. A tetejére mehet egy kis tejszínhab is.
Először is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz közel felét – úgy 22 dekányit – daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal, és lapogassuk le egy kanállal egy tortatálon, egy 26 centis tortagyűrűben. Tegyük hűtőbe.V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformát sütőpapírral béleljük. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport összekeverjük. A kávés vizet az olajjal és tejjel összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük ( ez fontos, hogy kemény legyen!!!). Ebbe dolgozzuk bele robotgéppel egyenként a sárgájákat, ezután a vizet és az olajat. Ezt követi a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű