22 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
5 dkg mandulaforgács vagy mogyoró
5 dkg vaj (laktózmentes is lehet)
1 evőkanál porcukor
1 csomag keksz (gluténmentes is lehet)
A kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal.Egy krémlapát segítségével a mascarpone sajtot elkeverem a porcukorral és a 3 evőkanál nutellával.
Egy 19 cm átmérőjű tortaformába beleteszem a kekszes keveréket, és szépen ellapítom. Erre kerül a nutellás mascarpone krém. Fagyasztóba teszem legalább egy órára. Ha több, az csak jó!
A mandulaforgácsot egy száraz serpenyőbe megpirítom és közvetlenül a szervírozás ellőtt teszem a tortára, hogy finom ropogós legyen. Mandula helyett használhatunk mogyorót is! Akár egyben, akár kisebb darabokban.
Poharas változatban is készíthetjük! A pohár aljára tesszük a kekszes masszát, és rá a nutellás mascarponét. A tetejére mehet egy kis tejszínhab is.
Csoki krém: 3dl tejszínt felmelegítettem, dobtam bele 200g tej- és 100g étcsokit. 5 perc múlva átkevertem és hűtőbe tettem. Később robotgéppel kihabosítottam, majd hozzáadtam 12...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesElőkészítés: Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFekete erdő torta Feketeerdő-torta Alsó tészta: 20 dkg simaliszt, 1 kanál kakaópor, csipet sütőpor. Jól összekeverni. Hozzáadni 5 dkg porcukrot, 1 cs. van. cukrot, 10 dkg puh...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepestészta A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a cukrot, a sütőport, a tojást és a tejet. Összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk. Három lapot nyújtun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű