18 dkg Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
15 dkg töpörtyűkrém
törött bors
só (elhagyható)
A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a töpörtyűkrémmel. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két sütőpapír közé téve fél centi vastag lappá nyújtjuk. 1 centi széles 5 centi hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt a cukorral langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Annyi langyos vízzel, amennyit a tészta felvesz, közepesen lágy tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. 2. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. 3. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz