A tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
A krémhez:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg vaj
1 evőkanál kakaó
fél rumaroma
Valamint:
háztartási keksz
vaníliás cukorral ízesített tej
csokoládé
A tésztához 6 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, majd beletesszük a diót, a zsemlemorzsát, a lisztet, összedolgozzuk, majd megsütjük.
A krémhez a 6 tojássárgáját, a 25 dkg cukort, a vaníliás pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra kavarjuk, és a kettőt összekeverjünk. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe kakaó és rum kerül, a másik marad vaníliásan.
Összeállítás: a tészta tetejére kenjük a vaníliás krémet, erre egy sor vaníliás tejben áztatott háztartási keksz kerül, majd a kakaós krém, a tetejére pedig reszelt csoki.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. A tűzről levével hozzákeverjük a tojásokat majd a lisztet. Sütőpapírral bélelünk egy 20 x 30-as tepsit, úg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat/margarint habosítsuk ki a nyírfacukor porral. Keverjük bele a sót, a vaníliát, a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a lisztet. Ha nem áll össze, adjunk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű