500 gtejföl
2 csészeporcukor (ízlés szerint lehett kevesebb/több)
3 ev. kanálzselatinpor
50 geper
pár szem szőlő
2 dbkiwi
1 darabnarancs
2 darabbanán
1 csomagvajas keksz
Egy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük.
Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a kekszet kézzel apróra törjük, a gyümölcsöket megtisztítjuk, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Az egész masszát a fóliával kibélelt tálba öntjük, és szépen elsimítjuk. Lényegében a torta elkészült, már csak hűtőbe kell rakni, hogy megdermedjen. Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből és a fólia segítségével pedig a tálból.
Éles késsel felszeleteljük, és már tálalhatjuk is. A torta nemcsak gyorsan készül el, hanem a tányérról is rendkívül gyorsan eltűnik.
Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA 9 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, beleadjuk az 1 citrom levét, reszelt citromhéjat, valamint a lisztet. Jól kidolgozzuk, utoljára lassan hozzákeverjük a 9 tojás sós ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a nyírfacukor port és a sót szitáljuk össze. (Ez főleg a nyírfacukor pornak tesz jót, mert hajlamos becsomósodni). Adjuk hozzá a feldarabolt vajat és morzsoljuk össze. N...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejből, a cukorból és a pudingporból elkészítem a pudingot és félre teszem. 2. A lisztet összekeverem a sütőporral. 3. A tojásokat kikeverem a cukorral, a vajjal, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz