Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-pudingos sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tejfölös-pudingos sütemény
Töltelékhez:
• 1/2 l tej
• 20 dkg cukor
• 2 csomag puncs ízű pudingpor
• 450 g tejföl (20%-os)
• ½ dl rum

Tésztához:
• 40 dkg liszt
• 1 tojás
• 25 dkg margarin
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 10 dkg cukor
• 2 evőkanál kakaópor
• kevés tejföl az összeállításhoz
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a rumot.
Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.Légkeveréses sütőben 30 perc alatt sült ki, 170 °C-on.
A süteményt, a tepsiben hagyjuk kihűlni.Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is.
Vass Lászlóné receptje.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: eva szucs
Erdélyi lucskos káposzta – már az illata is isteni
Erdélyi lucskos káposzta – már az illata is isteni

A húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros kakaós kevert
Lekváros kakaós kevert

A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fátyolkalács
Fátyolkalács

DSC_0391ki Sokáig fogok álmodni vele

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Sajtkrémes spenóttal töltött baguette recept
Sajtkrémes spenóttal töltött baguette recept

A baguettet negyedeljük, így könnyebben kivághatjuk a belsejét. Mind a 4 darab belsejét kiszedjük egy kés segítségével. A spenótot leforrázzuk ( forróvízbe dobjuk pár percre, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk