Tejfölös-pudingos sütemény
Töltelékhez:
• 1/2 l tej
• 20 dkg cukor
• 2 csomag puncs ízű pudingpor
• 450 g tejföl (20%-os)
• ½ dl rum
Tésztához:
• 40 dkg liszt
• 1 tojás
• 25 dkg margarin
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 10 dkg cukor
• 2 evőkanál kakaópor
• kevés tejföl az összeállításhoz
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a rumot.
Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk (22 x 34 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös, pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.Légkeveréses sütőben 30 perc alatt sült ki, 170 °C-on.
A süteményt, a tepsiben hagyjuk kihűlni.Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Készíthető más ízű pudingporral is.
Vass Lászlóné receptje.
Felteszem a vizet melegedni, beleteszek ízlés szerint cukrok, egy késhegyni sót, fahéjat, vaníliás cukrot, szegfűszeget, míg melegszik a víz megpucolom, darabokra vágom az...
Elkészítési idő:A csülköt odatesszük abálódni, jó néhány óra. Miután megpuhult a csülök, kivesszük az edényből. Bármit lehet készíteni belőle „Csak krumplis tésztát ne”. Tésztaszűrőn, átpasszír...
Elkészítési idő: 3-4 óraMadártej * Hozzávalók: 1 l tej 6 tojás 6 ek cukor 2 -3 vaníliás cukor 1 púpos ek liszt Édes keksz*coop-os Petit keksz* A tojásfehérjékből -1 ek.cukorral - verj kemény h...
Elkészítési idő: